Организаторите на Олимпийските игри в Париж започват кампания тази седмица за набиране на 45 000 доброволци, без които провеждането на най-големия спортен форум ще бъде практически невъзможно.

Кандидатите ще имат възможност да се докоснат до най-големите звезди в спорта, но няма да получат заплащане за труда си.

Колко ще струват олимпийските игри в Париж през 2024-а?

Колко ще струват олимпийските игри в Париж през 2024-а?

Инфлацията надува цената на спортното събитие

Организаторите вече обявиха слогана, че "Игрите са отворени за всички", заради което ще опитат да вземат и поне 3000 доброволци с различни физически затруднения. Френският министър на хората с увреждания Женевиев Дарюсек нарече това решение "фантастична възможност" за включването на тези хора като равноправни членове на обществото.

МОК може и да допусне руски спортисти на Игрите в Париж през 2024 година

МОК може и да допусне руски спортисти на Игрите в Париж през 2024 година

Ето при какви условия

Кандидатите за добролци на Олимпийските игри могат да подават своите документи от сряда, 22 март, до 3 май. За да имат шанс да бъдат одобрени, те трябва да говорят свободно английски или френски и да бъдат свободни за период от поне 10 дни по време на Олимпийските и Паралимпийските игри догодина. Кандидатите могат да кандидатстват от всяка една държава по света, но ако са извън Европа и шенгенската зона ще се нуждаят от допълнителни документи.