Павел Бошнаков, който подаде оставката си като председател на Съвета на директорите в Нефтохимик, даде интервю пред "Тема: Спорт", в което внесе яснота около бъдещето на клуба. Той обяви защо напуска и ще продължи ли да дава пари за "шейховете".

Г-н Бошнаков, окончателно ли е решението ви да се оттеглите от поста председател на Съвета на директорите в Нефтохимик и какво ви накара да го направите?

- Всичко в Нефтохимик си е окей. Какво ви притеснява? Просто имам много работа, трябва да си развивам и фирмата, за да мога да помагам повече на отбора. Това е всичко. Имаме си спонсорски договор до лятото. Аз даже давам много повече от това, което ми е по задължения. Просто го правя от любов към футбола. Не виждам проблеми. Проблем ще е, ако общината иска да се откаже, защото сам не мога да издържам клуба. Засега не съм чул такова нещо. Няколко пъти съм говорил с кмета и той казва, че няма такова нещо. Отбора ще го има.

Може ли Нефтохимик да стане общински клуб?

- И да стане, това не ме притеснява. Аз продължавам да давам много повече пари от тях. Капиталът за мен не е главният проблем. Важното е Бургас да има отбор в елита, футболът в града да върви. В момента тимът е добър. Имаме нужда от още двама-трима класни състезатели и спокойно следващата година може да се борим за място в петицата, а защо не и в четворката.

Защо напусна Благомир Митрев?

- Той отдавна има покана за работа в Германия. Може би там му предлагат по-добро заплащане и е нормално да отиде.

Нови катаклизми в Нефтохимик, основният спонсор се оттегли

Нови катаклизми в Нефтохимик, основният спонсор се оттегли

Павел Бошнаков напуска УС на клуба

Значи няма притеснения за бъдещето на клуба или пък да има сътресения?

- В момента аз не виждам такова притеснение. При мен няма такива сигнали. В момента, ако си изкараме отчетите, съм убеден на 100 процента, че Нефтохимик няма една стотинка задължения като осигуровки, данъци, ДДС, наеми, такси. На футболистите една стотинка не им се дава на ръка. Всичко е по банков път. По-прозрачен клубът няма как да е. Всичко е по европейски начин. Така работя аз. Тертипът на работа няма да се промени. Защото аз не бих спонсорирал клуб, който се занимава с черни пари и глупости.

Кой ще заеме вашето място?

- Не мога да кажа. Днес ще имаме събрание. Николай Тодоров в момента е сложен за председател на Борда на директорите. А за мястото на Благо Митрев, който и да е, ще му помагаме. Няма да го оставя. Просто има неща, които ръководството може да ги върши, без да се ангажирам аз. Имам си достатъчно работа. И колкото повече съм свободен, толкова повече ще мога да помагам на клуба.

Галин Иванов пред ТОПСПОРТ: Каквото имах го казах на тези, които вече не са в Левски!

Галин Иванов пред ТОПСПОРТ: Каквото имах го казах на тези, които вече не са в Левски!

"Основната цел пред Нефтохимик е оставане в Първа лига, амбициран съм за нов трансфер в чужбина"

Колко е бюджетът на Нефтохимик?

- По всяка вероятност годината ще я приключим с около 2 600 000 лева. Зависи от победите и премиите. От там се променя. Все пак никой не може да прогнозира колко победи ще имаме до края на сезона. Това е бюджетът ни за календарна футболна година - от лято до лято. Бяха заложени по-малко пари, но въпреки това успяхме да го увеличим. До края на май, началото на юни, с парите, които имаме да получаваме, отборът е подсигурен на 100 процента. За новия бюджет зависи какви цели ще гоним следващия сезон, както и новите договори, които ще преподпишем. Говоря за футболисти с изтичащи такива. Към днешна дата всичко е платено. Утре (б.а. - днес) ще им платим една премия, която дължим на играчите. На виждам какъв е проблемът. Маса приятели ми се обаждаха от вчера (б.а. - вторник) да ме питат какво става с Нефтохимик. Нищо!?! Продължаваме си по същия начин, както е било досега. Ако общината обаче има нещо предвид и аз не го знам, това е друг въпрос. Голяма е цифрата, която съм дал за Нефтохимик. С такава цифра аз мога спокойно да бъда спонсор и на Лудогорец. И те няма да ми откажат спонсорство, ако е за т първа линия на фланелките. Бургас трябва да има отбор в елита.

Какво се случва със стадиона?

- Няма проблем. Ще продължаваме да играем на "Лазур". Наемът си го плащаме. Ние превеждаме пари за по два мача напред. В момента подобрява т настилката. Това си е задължение на собствениците.

Колко е наемът за ползва нето на "Лазур"?

-10 хиляди лева без ДДС за един мач. Надявам се след време, ако заиграем още по-добре, да имаме повече публика. И тези пари да се избиват. Такава амбиция имам - бургазлии да са доволни и отборът да играе добре. Вчера (б.а. - вторник) треньорът Христо Янев ми се обади и аз му казах, вашата работа е да биете. Той ми заяви, но виж какви информации се пишат. Аз му казах, вие с играчите сте лицата, които може да потвърдите има ли нещо такова или не - да не сме платили. Заявих му, отидете на лекар и да би провери дали са ви платени осигуровките. Там най-лесно ще ви ка жат. Няма нещо, което да не ви е платено. Какъв е проблемът тогава? Аз отдавна искам да бъда освободен - от декември. Все не ми приемат оставката. Тя автоматично влиза 8 сила след три месеца, след като не ми я приемат. Ние не искаме да изнудваме никой. Аз ще продължа да помагам с издръжката.