33-годишният чешки съдия Павел Орел ще ръководи срещата от група С4 на турнира Лига на Нациите между България и Гибралтар, която ще се играе в петък, 23-и септември от 21.45 часа в Разград.

България ще се опита да спечели първа победа в групата, след като двата отбора завършиха 1:1 през юни в малката територия на Иберийския полуостров.

Помощници на Орел ще бъдат неговите сънародници Камил Хайек и Ян Патак, а четвърти съдия Ян Петрик. Делегат на УЕФА е Таммо Байсхуйцен от Нидерландия, а съдийски наблюдател - Хуан Фернандес Марин от Испания.

Орел е в Първа категория на съдиите на УЕФА, последната му среща на международно ниво е Фиорентина - РФС Рига (Латвия) на 8-и септември, завършила 1:1. През лятото пък е получил и три мача от квалификационните кръгове в турнира Лига на Конференциите.

През сезон 2021/22 той ръководи европейската квалификация за младежи до 21 години между Уелс и България, завършила 1:1 с гол на Владимир Николов за българския отбор. Година по-рано пък е главен арбитър на мача от турнира Лига Европа между Антверпен и Лудогорец, спечелен от белгийците с 3:1.

Роден е и живее в Храдец Кралове, а работи като мениджър в туристическа агенция.

Младен Кръстаич драстично подмлади националния отбор

Младен Кръстаич драстично подмлади националния отбор

Деветима играчи не са записали и минута за "лъвовете"