Младежкият национален отбор на България не успя да победи Латвия в мач от квалификациите за Европейското първенство.

Още в 3-ата минута Илия Юруков стреля към вратата на Матревичс, но ударът му бе блокиран. В 6-ата минута и Доминик Янков опита да открие резултата, но без успех.

В 25-ата минута Даниел Наумов се намеси добре при изстрел на Гринбергс. В 27-ата минута Валентин Антов имаше добра възможност да изведе "лъвчетата" напред, но вратарят Матревичс спаси.

Три минути по-късно Александър Димитров бе принуден да направи смяна. На мястото на Иван Турицов влезе Виктор Попов.

В края на първото полувреме удар на Доминик Янков отново бе блокиран.

На почивката в игра влезе Мартин Минчев замени Доминик Янков.

Даниел Наумов се намеси добре при удар на Яунземс още в началото на втората част. Малко след това българите организираха добра контраатака, но ударът на Станислав Иванов бе спасен от стража на домакините.

Тонислав Йорданов също пропусна добра възможност за "лъвчетата". В 62-ата минута Регза проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и шутира по земя, но Наумов улови.

В 65-ата минута Йорданов изпълни добре свободен удар, топката бе насочена под гредата, но стражът изби в ъглов удар. В 75-ата минута Мартин Минчев удар на Мартин Минчев излезе в аут. 

В рамките две минути представителният ни тим направи няколко сериозни пропуска. Първо Георги Русев натресе горната греда, а след това топката попадна в Петко Христов, но неговият удар пък се отби в крака на латвийски защитник. Последва нова добра атака на трикольорите, при която Русев успя да стреля, но ударът му попадна право във вратаря.

След нулевото равенство селекцията на Александър Димитров е на четвърта позиция с пет точки, колкото имат и сърбите. Поляците са първи с осем, следвани от Русия - със същия точков актив.

ЛАТВИЯ: Матревичс, Минкевис, Балодис, Спрудс, Зеленковс, Соловенйчикс, Лиепа, Гринбергс, Савелйевс, Регза, Яунземс

БЪЛГАРИЯ: Наумов, Лясков, Петков, Антов, Кръстев, Янков, Йорданов, С. Иванов, П. Христов, Юруков, Турицов

Младежкият национален отбор на България загуби от Сърбия с 0:1

Късен гол направи разликата между България и Сърбия

"Лъвчетата" отстъпиха с 0:1 в София