Не е моя работа да коментирам треньори и състоянието на футболистите в националния отбор. Смятам, че потенциалът ни е много по-голям от това, което показахме през последните няколко мача. Резултатите безспорно са слаби. Това сподели спортният министър Красен Кралев, цитиран от "Дарик".

"Има си ръководство на БФС, което да анализира, да търси грешките от страна на треньорския щаб.

Аз реално смятам, че имаме много по-качествени футболисти.

Крилата, с които българският футбол ще полети

Крилата, с които българският футбол ще полети

Очакваме много от тези момчета!

Виждаме как се представи младежкият национален отбор. Мисля, че там има огромен резерв, който може да се ползва в мъжкия тим още следващата година.

Но това е работа на селекционерите. Очевидно тук имаме разминаване между вижданията на треньорския щаб и очакванията на ръководството на БФС и на всички фенове.

Искрено се надявам на предстоящия Конгрес на футболния съюз да има сблъсък на концепции и идеи на кандидатите, които ще участват в избора за президент на централата", каза още Кралев.

Красен Кралев утвърди мерките на "Васил Левски" за мачовете на ЦСКА от Лига Европа

Красен Кралев утвърди мерките на "Васил Левски" за мачовете на ЦСКА от Лига Европа

Ще се допускат точно 12 824 фена

"Пожелавам на футболните хора да изберат достойно ръководство, което да управлява мъдро, да не изпада в зависимости и наистина да изберат добър и достоен български треньор, който да води националите ни в следващите квалификационни цикли. Имаме добри треньори, просто трябва да ги поканим. Имаме и добри млади футболисти. Смятам, че трябва да се работи в тази посока. През последните 5-6 години държавата отново погледна към футбола и инвестирахме в програмите за детско-юношески футбол.

За да се дадат повече средства обаче, които да стигнат до клубовете, трябва да има сериозно разработена програма, начело на която да стоят добри специалисти, не само българи, но и чуждестранни треньори, които заедно с нашите да работят по възраждането на българския футбол. Готови сме да инвестираме, чакаме избора на ново ръководство и техните виждания, за да седнем да говорим за по-нататъшните планове", обяви спортният министър.

Министър Красен Кралев: Ще бъдем безкомпромисни за спазване на мерките, защото здравето на нашите граждани е най-важно

Министър Красен Кралев: Ще бъдем безкомпромисни за спазване на мерките, защото здравето на нашите граждани е най-важно

"Удовлетворихме желанието на феновете на ЦСКА, сега ги моля наистина да спазват мерките"