Вратарят на Бъртън Албиън Димитър Евтимов получи първата си повиквателна за националния отбор на България и заяви, че е много горд и за него е чест да бъде част от "лъвовете".

Стражът коментира и това, че неговият тим достигна до четвъртфиналите за Купата на Лигата в Англия.

Докога ще продължава чуждопоклонничеството в българския футбол?

Докога ще продължава чуждопоклонничеството в българския футбол?

Вратарската позиция у нас отдавна не е това, което беше

"Имал съм трудни моменти, контузии, но никога не съм казвал, че спирам. Винаги съм се борил, тренирал съм здраво и съм вярвал, че всичко ще се оправи някой ден. Такава сензация никой не е очаквал, но ние го сторихме. Стигнахме до четвъртфиналите за Купата. Развълнувани сме и чакаме мача с Мидълзбро. В сравнение с другите отбори, ни се падна съперник, който можем да преодолеем и можем да стигнем до полуфиналите.

Това е моята първа повиквателна за България. За мен е чест и гордост, и искам да помогна на отбора. Съставът е много добър. Имаме доста млади и опитни футболисти. Смятам, че имаме добър дух. Ще се представим добре. Групата ни е много равностойна. Норвежците залагат на физиката, но мисля, че имаме добри шансове да сме първи в групата. 

Димитър Евтимов: Непознат съм за българския футбол, но се зарадвах много на повиквателната

Евтимов: Непознат съм за българския футбол, но се зарадвах много на повиквателната

"Клубният отбор е важно нещо, но националният тим е най-важното"

Никога нищо не се знае в живота и футбола. Аз съм се ориентирал в Англия, по-разпознат съм там, отколкото тук. Може и някой ден да се върна в България", сподели Евтимов в "Домът на футбола".