Селекционерът на националния ни отбор - Красимир Балъков даде пресконференция преди задаващите се две европейски квалификации срещу отборите на Чехия и Косово. В последния миг от състава отпаднаха Станислав Костов и Камен Хаджиев. Специалистът допълни, че една от големите му цели, начело на тима, е да промени преобладаващото негативно отношение към "трикольорите".

Станислав Костов се контузи, няма да играе в мачовете с Чехия и Косово

Станислав Костов се контузи, няма да играе в мачовете с Чехия и Косово

Травмата няма да даде възможност на футболиста на Левски да вземе участие в двубоите на 7 и 10 юни

"Моите принципи ви ги казах в публичното пространство. Искам футболистите да играят поне 70% от мачовете си, за да имат добър ритъм. Трябва им бързина, реакция и младост като на Кирил Десподов. Той е може би най-добрият млад и талантлив футболист. До момента всичко в лагера минава много добре. Има доста изненади в повиквателните. Заради концепцията, която искам да вкараме, викаме различни футболисти. Последните 15 години има изключително негативно отношение към много неща в националния отбор, което донякъде е разбираемо. Искам да променим желанието и заряда. Любителят на футбола трябва да види това", допълни треньорът.

Снимка 426525

Източник: LAP.bg

"Краят на сезона и умората няма как да са причина за оправдания. При нас има импулс с новия треньорски щаб. Имаме и доста контузени и при нас, но това в футболът - който е здрав, той ще играе. Един треньор винаги има някакви идеи в главата си. Аз съм наясно със състава, кой къде може да бъде полезен, но не съм наясно кои точно ще играят в тези мачове".

"Единственият отбор, който може да ни плаши е Англия. Сега не играем срещу тях, а срещу Чехия и Косово. Много хора смятат, че Чехия са фаворити, но аз не случайно съм взел анализатор и данните показват, че разликата между тях и нас не е толкова голяма. Друго освен победа не ни устройва. Времето е малко и може би ще имаме нужда от късмет, защото трудно може да се покаже най-доброто за това малко време. За момента съм много доволен и се надявам да видим това, което искаме", каза още Бала.

Ясен е окончателният състав на България за европейските квалификации

Ясен е окончателният състав на България за европейските квалификации

Още един защитник аут от сметките на Красимир Балъков