Седем контролни срещи ще изиграе футболният клуб Монтана по време на пролетно-лятната си подготовка. Тя стартира на 22 май, но през първата седмица футболистите бяха разделени на групи.

От днес монтанци вече тренират в пълен състав, но при строго спазване на всички задължителни мерки за безопасност. На разположение на отбора са наличните 11 съблекални в спортния комплекс "Огоста". По програма до 21 юни заниманията ще се провеждат на клубната база.

От 22 юни до 4 юли Монтана се качва на лагер в Банско. Там треньорският тандем Венци Иванов и Светлан Кондев ще имат три проверки.

Серията контроли стартира на 13 юни срещу славния преди години Беласица (Петрич). Мачът ще се играе на някой от столичните стадиони. Последната проверка е на 10 юли срещу Пирин (Благоевград), като двубоят ще бъде на неговия стадион "Христо Ботев". От ръководството на клуба разкриха, че цялата подготовка на отбора е насочена към баража с 12-ия в класирането на Първа лига. От БФС обявиха три дати за провеждането на мача - 17, 18 или 19 юли. Победителят от новия сезон ще играе в елита.