Даниел Асенов започна похода към златото на Олимпийските игри с убедителна победа с 5:0 съдийски гласа (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 29-28) над румънеца Козмин Гирлеану.

Двама от реферите дадоха всички рундове в полза на Тайсъна, а други трима все пак дадоха една част на северния ни съсед.

Даниел започна много активно и не само вкарваше комбинации с дясни и леви крошета, но и правеше чудесни ескиважи в първите две минути. Именно нашият боксьор бе контролиращият и сменящият дистанциите, като накрая също се отчете с две леви крошета и ляв ъперкът.

Снимка 540489

Източник: GettyImages

Станимира Петрова отпадна още на старта в Токио

Станимира Петрова отпадна още на старта в Токио

Жалко

В началото на втората част българинът продължи да бъде разумен и да изчаква в близкия бой съперникът да отвори гарда си, след което да го накаже с бързите ръце. Лявото кроше се оказваше най-успешният му удар в рунда, но позабрави за ескиважите от предишните минути и също получи на свой ред някои десни крошета, плюс хубав десен прав в лицето.

Българинът много мъдро реши да намали темпото и скоростта на вкараните удари в третия рунд, докато Гирлеану трябваше да бъде по-безразсъден в търсене на "всичко или нищо". Голямата порция от чистите крошета и дори четворни комбинации с бързите ръце на Тайсъна би трябвало да бяха достатъчни за победата.

Така и се случи и Асенов продължава напред към бленуваното злато.

Сестри Стоеви загубиха и втория си мач в Токио

Сестри Стоеви загубиха и втория си мач в Токио

Те отстъпиха на китайки