Илия Димитров, секретар на Българска федерация по таекуондо и един от най-добрите международни съдии в света, вече е член на Съдийската комисия в Европейската таекуондо централа.

Димитров е най-младият сред членовете на комисията, но не отстъпва по опит и възможности. Родният съдия е реферирал в най-значимите форуми - световни и европейски първенства, Гран при финали и кръгове, Световни купи и международни турнири от най-висок ранг. През 2016 г. влиза в състава на Топ 50 съдиите за Олимпийските игри в Рио. Димитров е един от най-дейните международни арбитри в страната, организатор на семинари за съдии, треньори и състезатели. Престижният пост в Европейската съдийска таекуондо гилдия на Димитров е с мандат от 4 години, през които се очаква активна работа и отговорности за развитието на съдийството в Европа.

България домакин на световен таекуондо фестивал

България домакин на световен таекуондо фестивал

Реализацията на събитието извън Корея е прецедент, но доверието в БФТ и Слави Бинев в качеството му на директор на KUKKIWON и президент на Европейската професионална федерация е наклонило везните в полза на страната ни

Забележителни резултати за българския тим по време на приятелския мач с Azad University Team на престижната Супер Лига на Иран. Състезанието е ежегодно и за 4-та поредна година събира най-елитните състезатели от Иран. С резултат 9:7 Влади Далаклиев завоюва победа за българския тим. След равни резултати срещу опонентите си, "златна точка" реши мачовете на Фарзад Золхадри, Митко Джорджев, Кристиян Златев в полза на противниците им.

С минимална разлика в резултата завършиха Александър Джорджев,Теодор Здравков и Даниел Ладжев.

Националният отбор по таекуондо замина на лагер в Иран

Националният отбор по таекуондо замина на лагер в Иран

По-късно към националите ще се присъедини президентът на БФТ Слави Бинев

Добрите резултати идват след повече от месец интензивни тренировки на нашия отбор под ръководството на Фарзад Золхадри. Вече трета седмица националите ни тренират на иранска земя с представителния тим на Иран .

От вчера в Техеран е и президентът на БФТ Слави Бинев, които бе посрещнат от легендите на Таекуондо Хасан Золхадри и Хади Саеи.