Митко Илиев е един от дебютантите, които ще демонстрират своите умения на арената на SENSHI 15. Старозагорецът е на 26 години и е европейски киокушин първенец за юноши, а също така и национален кикбокс шампион. Илиев прави добра кариера в ММА, където има шест победи, а три от тях дойдоха чрез зрелищни нокаути. Атрактивният му стил ще бъде видян и от публиката на SENSHI 15, където негов опонент ще бъде нидерландецът Ейсан Саджед. Двамата ще се бият по правилата на KWU Full Contact в категория 80 килограма. Дни преди големия сблъсък, Илиев даде обширно интервю пред ТОПСПОРТ. Ето какво сподели боецът:

Мариян Димитров преди SENSHI 15: Играя за публиката, искам да усетят адреналина на арената

Мариян Димитров преди SENSHI 15: Играя за публиката, искам да усетят адреналина на арената

Боецът с интервю за ТОПСПОРТ

Митко, здравей. Наближава твоят официален дебют в големия боен спектакъл SENSHI 15. Има ли я предстартовата треска?

-Да има я предстартовата треска, но тя е както за всеки един друг мач. Аз съм професионалист и знам как да я потисна, за да мога да дам всичко от себе си.

Лично аз нямам търпение да те видя на ринга срещу нидерландеца Ейсан Саджед. Правилата KWU Open сякаш са създадени за такъв многокомпонентен боец като теб. Да очаква ли публиката бърз нокаут в твоя полза?

-Хората може да очакват бърз нокаут от мен, защото във всяка една моя среща аз винаги приключвам мача си колкото може по-бързо.

Снимка 605685

Източник: Личен архив

Съгласен ли си, че SENSHI може би е най-високата сцена у нас, на която български боец може да демонстрира своите качества, а те да бъдат видени от милиони по цял свят, благодарение на американската телевизия FITE?

-Определено SENSHI е една от най-добрите български бойни вериги. За мен е голямо удоволствие, че получих покана и възможност да покажа на какво съм способен. Чрез американската телевизия FITE доста хора извън страната ще могат да ни видят и опознаят, и кой знае, по-този начин да получим шанс за изява и от международни бойни организации.

Силно ме впечатли бруталният ти нокаут срещу Николай Гушевилов в една от MMA битките ти. Приличаше на див звяр! А какъв си извън ринга? Повечето твои колеги винаги твърдят, че са много добри и спокойни...

(Смее се) Аз съм точно обратното. Много съм срамежлив и притеснителен. Пълната противоположност на това, което съм на ринга. Може би и аз съм като колегите си, не съм с нищо по-различен от тях. В клетката или ринга е съвсем по-различно от това какъв съм в живота.

Бразилец с над 80 победи излиза срещу обещаващ млад талант от Франция на SENSHI 15

Бразилец с над 80 победи излиза срещу обещаващ млад талант от Франция на SENSHI 15

Жесус е едва на 29 години, но вече има 61 победи и 3 загуби в муай тай и 22 успеха и 2 поражения в K1

За да не помагаме на твоите съперници, няма да говорим за потенциални твои слабости. Кои обаче са силните ти страни, благодарение на които записа доста на брой впечатляващи победи?

-Силните ми страни са, че винаги се бия до самия край. Давам всичко от себе си и няма да се откажа никога. Това ми е помогнало и да натрупам победите, които имам до този момент.

Време с любимата жена, мотивиращ филм или интересна книга - какво би предпочел в часовете преди голяма битка?

-Имам страхотна жена до себе си, която е с доста добри медицински познания относно правилното хранене и възстановяване. Благодарен съм, че имам точно такъв човек до себе си. Но точно часове преди мач, предпочитам да бъда сам със себе си и мислите си.

Снимка 605688

Източник: Личен архив

Напоследък доста нашумяха сблъсъците между популярни лица от социалните мрежи и професионални бойци. Готов ли си да ступаш някой инфлуенсър за добра сума пари или подобни мачове уронват престижа цялата бойна гилдия?

-Такъв тип мачове уронват престижа на бойните изкуства и всичко това, на което ни учат в залата. Но за правилната сума, ще ступам, който и да е! Най-вече някой, който си е помислил, че е лесно да си боец. Но това, което дразни мен много, а предполагам и мои колеги, е че нашият спорт започва да се комерсиализира. В нещо, което става обект на присмех. Хората явно си мислят, че бойните спортове са много лесно нещо. И за да им докажа, че не е лесно, а и не всеки може да го практикува, готов съм да ступам всеки!

Ще има ли твои близки сред многобройната публика на SENSHI 15? На кого би посветил потенциален успех над Ейсан Саджед?

-Доста хора ще дойдат от родния ми град Стара Загора, за да ме подкрепят. Близо до мен ще бъдат майка ми, баща ми, жена ми. Ако взема победата над Саджет, бих я посветил на точно тези хора, защото те ме търпят, когато свалям килограми, когато се готвя за мачове. Тази победа няма да бъде само моя, а и за хората около мен. Най-вече искам да благодаря на моята жена, която е нон- стоп до мен и най-често става свидетел на изблиците ми.

Снимка 605687

Източник: Личен архив

Посочи Топ 5 на бойците, от които се учиш и мотивираш?

-На първо място е създателят на киокушин карате Масутацу Ояма. Филмът за него доста ме мотивира. Някои неща в него бяха трудни за вярване, но е факт, че са били истина. Също така Хабиб Нурмагомедов, Джордж Сен Пиер, Пауло Коста и настоящият шампион в категория до 77 килограма в UFC - Лион Едуардс.

32-ма елитни спортисти от 19 държави ще премерят сили на SENSHI 15

32-ма елитни спортисти от 19 държави ще премерят сили на SENSHI 15

За победа ще се борят 6-ма от най-добрите български бойци, вижте кой срещу кого ще се изправи