ММА боецът Мариян Димитров се хвърля в ново предизвикателство с дебюта за веригата Senshi на 18 февруари във Варна. Той ще се бие с бразилеца Педро Оливейра по специален регламент KWU open в категория до 85 кг.

Срещата е 3 рунда по 3 минути с малки ръкавици. Разрешени са хвърлянията на съперника, ако бъде хванат крак. Topsport.bg се свърза с боеца, който сподели с читателите очакванията си, както и някои малко известни факти за себе си.

- Името ви е добре познато на феновете на бойните спортове, но как бихте се описали с няколко думи за по-широката аудитория?

- Казвам се Мариян Димитров, на 30 години, от Стара Загора съм. Горд баща на двама сина. За себе си предпочитам да говорят хората и моите действия, а не аз самият, защото го считам за суета.

Снимка 605707

Източник: Личен архив

- Каква е ролята на публиката във вашия спорт и какво бихте казали на хората, които се колебаят да си купят билети за турнира във Варна?

- Аз винаги играя, за да дам наслада на публиката, за да усетят зрителите поне част от адреналина, който изпитвам и аз по време на битка. Винаги се раздавам и смятам, че към този момент съм давал винаги атрактивни битки за публиката. Затова бих посъветвал колебаещите се да не губят време, а да закупят своите билети, защото на 18 февруари се очертава да бъде една огнена галавечер.

- Как протича подготовката ви за предстоящата галавечер, вълнувате ли се и имате ли някакви притеснения? Какво знаете за своя съперник Педро Оливейра, разузнаването помогна ли ви да научите неговите силни и слаби страни?

- Противникът ми е млад, надъхан и спокоен по време на бой атлет. Не се хвърля на поразия. Играл съм доста срещу подобни стилове и не изпитвам притеснение. Ще бъде интересна среща, изпълнена с адреналин. Нека по-добрият победи.

Снимка 605708

Източник: Личен архив

- На кого дължите най-много в спортната си кариера досега, преминала през бойното самбо и борбата?

- Моят основен спорт е борбата, но както съм споменавал и в предишни интервюта - обичам предизвикателствата, а участието в SENSHI е именно такова. Нов правилник, който ми стана интересен и реших да опитам. Участвал съм на доста регламенти, обичам новото.

- За финал - искате ли да добавите нещо от себе си?

- Искам да благодаря за поканата на шихан Иво Каменов, човек който прави много за развитието на спорта в България. Той заслужава само поздравления и има моите адмирации. А към феновете - заповядайте на 18-и в Двореца на културата и спорта. Шоуто ще бъде гарантирано!

Бразилец с над 80 победи излиза срещу обещаващ млад талант от Франция на SENSHI 15

Бразилец с над 80 победи излиза срещу обещаващ млад талант от Франция на SENSHI 15

Жесус е едва на 29 години, но вече има 61 победи и 3 загуби в муай тай и 22 успеха и 2 поражения в K1