Резултатите от дългото сътрудничество и общите усилия на Българска федерация по таекуондо, Министерството на младежта и спорта, Национална спортна академия "Васил Левски" и Министерството на здравеопазването, са факт. Това е още една историческа стъпка в развитието на олимпийското таекуондо в България, информират от федерацията.

Корейското бойно изкуство, което е и олимпийски спорт, ще бъде включено в програмата на спортните училища за учебната 2021/2022 година!

България взе 3 златни и общо 12 медала от Европейското клубно първенство по таекуондо

България взе 3 златни и общо 12 медала от Европейското клубно първенство по таекуондо

Всичко това се случва в условия на пандемия

Следвайки принципите на таекуондо - учтивост, почтеност, постоянство, самоконтрол и непоколебим дух, то дава основата за изграждане на личностен характер още от детска възраст.

Поради това Българска федерация по таекуондо, заедно с образователните институции дават шанс на учениците да съвместяват учебния и спортно-състезателния процес по ползотворен начин.

„Аз тренирам таекуондо“ – победителите!

„Аз тренирам таекуондо“ – победителите!

Състезанието беше предшествано от поредица видео уроци с водещи Димитър Аврамов и Ива Борисова

От тази година се открива прием за ученици от VI-и и VII-и клас в 166-то СУ "Васил Левски", гр. София. Всички желаещи могат да се запознаят с нормативните изисквания и подадат документи за прием в училището.