Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола обяснява защо смята Интер за опасен противник. Двата отбора ще се изправят един срещу друг във финала на Шампионската лига на 10 юни.

"Този ​​клуб има богата история и поддържа структурата на играта много добре. Не става въпрос само за това колко добре се защитава. Факт е, че тя е много добра в преходните фази, в използването на нападатели. Интер има добре изградена игра - като се започне с Андре Онана, изключителен вратар по отношение на начална атака, един от най-добрите в света. Това затруднява високата преса.

Мбапе разкри кой според него ще спечели Шампионска лига този сезон

Мбапе разкри кой според него ще спечели Шампионска лига този сезон

Ще бъде страхотен финал, споделя той

Това е много добър отбор. Гледахме колкото се може повече мачове и разбирам защо те стигнаха до финала. Интер ще създаде много проблеми. Не е лесно да се атакува срещу такава отбранителна система. Ще трябва да действаме с високо темпо, но в същото време и търпеливо. Няма да постигнем целта си с 3-4 паса. С течение на времето безпокойството ще се натрупа и това ще създаде проблеми.

Интер в Италия е свикнал да контролира всеки мач, те имат добри комбинации, така че трябва да се защитаваме много добре, разбира се.

Това е финал срещу топ отбор и ние трябва да постигнем своя път. Ние сме уверени и оптимистично настроени, но в същото време уменията на съперниците, особено съперника във финала на Шампионската лига, не могат да бъдат отречени", каза Гуардиола.

Симоне Индзаги: Съвременният футбол се дели на преди и след Гуардиола

Симоне Индзаги: Съвременният футбол се дели на преди и след Гуардиола

Знаем, че ще се изправим срещу най-силния отбор в света, споделя италианецът