Ръководството и спортно-техническият щаб на Лудогорец ще трябва да вземат важни решения днес. Разградчани ще определят колко входящи трансфера и на каква цена да бъдат осъществени до затварянето на прозореца, пише "Тема спорт".

През лятото шампионите бяха изненадващо пасивни на пазара. Единственото ново попълнение до снощи бе полският халф Якуб Пьотровски. При това дефанзивният полузащитник бе взет на пожар за заместник на продадения в Атлетико Паранаензе Алекс Сантана.

Още един удар за Шимунджа

Още един удар за Шимунджа

Халф е аут за дълго време

Още от старта на подготовката треньорът Анте Шимунджа повтаря, че има зони, които иска да бъдат подсилени. В един момент обаче словенецът спря да говори по темата, заявявайки, че солидната зимна селекция играе ролята и на лятна - взетите тогава играчи вече са се аклиматизирали и сега започват да помагат истински на тима. Все пак словенският наставник заяви, че иска да бъдат взети централен защитник и дефанзивен халф. А спортният директор Георги Караманджуков обяви, че "ще има нови до затварянето на трансферния прозорец".

Едно или две попълнения ще акостират в Разград? Отговорът на този въпрос зависеше и от изхода на снощния реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Динамо Загреб на "Максимир" (б.а. - Лудогорец отпадна след нова загуба, този път с 2:4). Защото от финансова гледна точка е съвсем различно дали орлите ще играят плейоф за влизане в групите на ШЛ срещу Бодьо/Глимт, или ще са на такъв за Лига Европа срещу Жалгирис. Разликата е в порядъка на 5 милиона евро.

Така че днес в Лудогорец е ден за важни решения. Вече има набелязани играчи. Въпросът е кои от тях да бъдат взети. Все пак се очаква в тима да пристигне минимум един нов до дни.