Първият аржентинец в Лудогорец не остави особено добри впечатления с изявите си, напомня "Тема: Спорт".

Хосе Луис Паломино в никакъв случай не прокарва пътя на латиносите в Разград. Преди него имаше и друг албиселесте при "орлите". Едва ли обаче някой си спомня името му. Това бе Франко Бано. Той също се подвизаваше като централен бранител. Високият 190 см футболист дойде при орлите на 9 юли 2011 година, когато старши треньор бе Ивайло Петев. Бано обаче не успя да убеди наставника в качествата си и на 15 ноември разградчани прекратиха договора му. Той не записа нито една официална среща за Лудогорец.

Досега за пет години "орлите" са привлекли 14 футболисти от Южна Америка от общо 42 легионери въобще, които са дошли в клуба. Сред тях 10 са бразилци, 2-ма колумбийци и 2-ма са аржентинци. Четири от трансферите могат да бъдат определени като провал. Най-високо място в негативната класация заема Браян Ангуло. Левият бек бе привлечен от Гранада за сумата от 1,5 милиона евро, но така и не успя да оправдае цената си. След него се нарежда другият колумбиец - Себастиан Ернандес. За него също бяха платени пари, макар и далеч по-малко. Той донякъде загатна качествата си, но остана твърдо в сянката на Марселиньо.

В графата "провали" място има и Мишел Платини, който в Разград бе тотален фигурант и не блесна нито веднъж. Засега е спорно дали и бразилецът Сисинъо не трябва да попадне в класацията, но заради едва едногодишния му престой в Разград на този етап остава извън нея.