Три милиона евро трансферна сума ще търси Лудогорец при продажба на звездата си Кирил Десподов в чужбина, признава източник на "България Днес" от клуба.

За желанието си да заиграе отново в отбор от Западна Европа заговори самият нападател, след като стана ясно, че "орлите" няма да участват в евротурнирите и през пролетта.

Същият сценарии при Десподов бе проигран през зимата на 2019 г. Тогава той бе футболист на ЦСКА и през януари бе продаден на италианския Каляри срещу бомбастичната за родните стандарти сума от 4 000 000 евро. За предната 2018 г. Десподов бе избран и за Футболист №1 на България - приз, който вдига цената на всеки играч.

Десподов изпраща година на завидни постижения

Десподов изпраща година на завидни постижения

Ето какво направи през 2021-а

За жалост, в отбора от Ботуша на българина не му потръгна или не бе оценен и само след няколко месеца се озова в Щурм (Грац) под наем. През тази година правата му бяха откупени от Лудогорец с надеждата да помогне именно в мачовете от евротурнирите.

Според неофициални източници българският шампион е платил на Каляри сума от около 2,5 млн. евро плюс процент от последващ трансфер. Според авторитетния сайт за оценка на футболисти "Трансфермаркт" Десподов струва 3,2 млн. евро, но според родни специалисти през зимния трансферен прозорец тази сума е нереалистична.

Тимът от Разград първо се размина с участие в Шампионската лига, а в Лига Европа завърши на последното място в групата си. Предвид все пак участието във втория по престиж европейски клубен турнир, както това в националния отбор, се работи по план Кирил Десподов отново да стане №1 у нас и да се повтори сценарият от 2019 г., издават още от столицата на Делиормана. Засега откъде има интерес към капитана на "орлите", не се споменава, тъй като е твърде рано, но преди първия му трансфер освен от Италия имаше запитвания и от клубове от Англия, Русия и Турция.