Защитникът Игор Пластун е един от тримата останали футболисти в отбора на Лудогорец, които са играли и през 2017 година срещу Жалгирис. Тогава разградчани излязоха крайни победители във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Но централният бранител не вижда особени връзки между онези мачове и сега.

"Много е трудно да се каже какъв е бил отборът тогава и какъв е сега. Това за мене са различни отбори, ако трябва да ги сравнявам с 2017-а. Жалгирис е един добър отбор с качествени, бързи футболисти. В предишния кръг се справиха повече от отлично, отстранявайки шведския шампион Малмьо. Разбира се, ние си имаме нашите големи цели, започна Пластун.

Футболистите на Лудогорец, заради отложения мач с Левски, получиха девет дни без игра - нещо, рядко за отбора: "Мисля, че се получи добре да вземем тези 2-3 дни почивка след мача в Загреб. На първо място ментално, много важно за нас. Но както каза треньорът, в тази изминала седмица направихме добра работа. Както и някои добри треноривки, така че да сме свежи утре и да направим един добър мач с постигнат хубав резултат".

Накрая той се върна към мачовете с Динамо (Загреб), но отказа да се фокусира върху детайли.

"Щом Динамо снощи са играли с Бодьо Глимт в Шампионската лига, значи са стигнали там напълно заслужено. Много неща се изговориха за показаните три червени картони. Бяха малко трудни мачове за нас. Те заслужено са там, а ние заслужихме да играем в Лига Европа. Но вече имаме нова цел".

Анте Шимунджа: Искаме да започнем много здраво мача с Жалгирис

Анте Шимунджа: Искаме да започнем много здраво мача с Жалгирис

Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един мач, коментира специалистът