На първата тренировка на Локо (Сф) за 2007 година присъства и президентът на клуба Николай Гигов, който бе в отлично настроение и даде интервю пред "Топспорт".

- Г-н Гигов, какво си пожелахте за новата 2007 година?

- Преди всичко здраве и отборът да върви.

- Каква е ситуацията с Кристиян Добрев?

- Добрев тръгва за Полша и вероятно ще играе в Лех. Кристиян е юноша на Локо и нямам моралното право да го спирам, защото даде всичко за нашия тим и е време да излезе да поиграе в чужбина.

- Има ли интерес към други футболисти?

- Към Цветан Генков, но той не се продава.

- Смятате ли, че у нас има феърплей?

- Какво значи феърплей? Знаете, че има винаги цели, както и начини за постигането им. Къде в света има феърплей? Целите оправдават средствата!

- Ще викате ли чужди рефери за възловите мачове на Локомотив?

- Ако продължим с чужди съдии, по-добре да закрием нашата комисия и да не се занимаваме с нея повече.

- От ПФЛ искаха да бъде сменен Борислав Александров, какво е вашето мнение?

- Александров да внимава много! Трябва да се постегне малко, ако иска да остане. Опитва се да слугува на доста хора, а това не е хубаво. Знаете, че куче на много господари рано или късно го убиват.

- Слугувал ли е Александров на Локо (Сф)?

- Не! Заради нашия отбор наказаха много рефери и то незаслужено. Аз просто гледам сеира на Александров и компания!

- От Левски скочиха срещу президента на БФС Боби Михайлов и начина, по който управлява, вие какво мислите?

- Това не е сериозно, най-малко от Левски имат право да протестират. А да правим пак конгрес, за мене е безумие. На Боби Михайлов трябва да му се даде шанс.

- Как ще коментирате допинг скандала, който се разрази и засегна ЦСКА и Левски?

- Поредната наша глупост, която по най-бързия начин трябва да бъде прекратена, защото ставаме за смях в Европа.

- Има ли допинг в българския футбол?

- Има средства за възстановяване, които ползват всички отбори в България и това е нормално. Възстановяването на футболистите става единствено с медикаменти, а къде е границата между допинга и витамините, това ще кажат лекарите.        

- Има ли сили Локомотив да продължи по същия начин през пролетта, както през есенния сезон, и да победи Левски и ЦСКА?

- За нас най-важното е отборът да играе добре и да побеждава наред, за да може да се класира в Европа. Дали ще бие Левски и ЦСКА, ни предстои да видим. Но от един мач не зависи шампионатът. Смятам, че Локо показа класа и възможности, както в първенството, така и в Европа. Моето желание е да се запази тази класа и за в бъдеще. Във футбола съм най-дългостоящият президент в "А" група. От 15 години издържам клубове с името Локомотив. Винаги съм си ги издържал сам, така че проблемът си е мой. От две години престоявам повече в България и мисля, че това се отрази на тима.

- Стадионът на Локомотив кога ще стане ваш, за да можете да инвестирате в него?

- Този стадион е на Локомотив и трябва да се сложи край на разни бараки, будки и екстрасенси и т.н. Този стадион ни попречи да влезем в групите на УЕФА, тъй като при жребия в първия мач с Фейенорд ние трябваше да сме гости, а във втория - домакини. По този начин щяхме да ги отстраним, повярвайте ми. Но ние играхме на "Българска армия" и трябваше да се съобразим с ЦСКА, променихме домакинствата и видяхте какво се получи. Лицензът на стадиона трябва да бъде даден до края на пролетния сезон. Аз мисля, че ще има някакво развитие на нещата, защото в противен случай ще преместя отбора на друго място. Не виждам защо стоя тук и да инвестирам в тази база. Знаете, че всичките тези подобрения на съблекалните и терените съм ги платил с мои пари.

- На кой стадион ще преместите Локо?

- Може на "Васил Левски". По-добре да  плащам наем там, отколкото да давам пари тук и да не можем да играем.

- Откъде трябва да започне разплитането на този възел?

- Разплитането е много сложно, тъй като има съдебен спор между общината и държавата. Това обаче е много удобно за някои хора. Колкото повече се бави, толкова по-добре си живеят. На тази база има всичко друго, но не и спортни съоръжения. Затова няма ли движение по този въпрос до един месец, ще предприема и други мерки. Второто, което е, че има бензиностанция на територията на стадиона. Как ще го решаваме, е друга тема, но това е недопустимо.

- Защо тогава хора, като вас продължават да стоят във футбола?

- Защото, ако се бях отказал преди три години, "Надежда" щеше да стане само географско понятие и нямаше да има отбор.