Старши комисар Атанас Илков разкри повече подробности около баталните сцени на мача Локомотив (Пловдив) - ЦСКА, който бе прекъснат в края на първото полувреме. Оказа се, че двама от провокаторите са руснаци, фенове на Спартак (Москва) дошли да подкрепят "смърфовете". Те са задържани, тъй като са участвали активно в мелето.

"Фенове на Локо слязоха на пистата и с провокативните си действия създадоха ситуация, при която привържениците на ЦСКА слязоха на терена и се получи една изключително неприятна ситуация. Имаме задържани десет лица - шестима привърженици на Локо и четирима на ЦСКА. Срещу тях са предприети съответните действия за борба с дребното хулиганство, като ще бъдат задържани за 24 часа. Сред арестуваните има някои, които са леко пострадали", заяви Илков.

"Локомотив отказа наша охрана на двубоя, като си нае външна фирма. Нашата задача е да охраняваме спазването на обществения ред около стадиона. Сега вече всичкият ни ресурс е ангажиран с опазването на сигурността и обществения ред вътре и извън стадиона, за да няма подобни инциденти", добави още комисарят.

ЦСКА победи Локомотив в Пловдив

ЦСКА победи на "Лаута", варварщината също! (ВИДЕО)

Грозни сцени белязаха срещата