Втори Христо Крушарски вече е част от управлението на Локомотив Пловдив. Днешното Общо събрание на акционерите ще утвърди племенника на бизнесмена, който носи същото име и фамилия, като член на Управителния съвет. Младият Крушарски ще бъде изпълнителен директор заедно с Лауринас Розгис, който е представител на новите инвеститори в клуба. В това си качество те заедно ще подписват договори от името на клуба.

Фалит връща Лукас Масоеро в Локомотив (Пд)

Фалит връща Лукас Масоеро в Локомотив (Пд)

Нижний Новгород може и да не започне сезона в Русия

Партньорите все пак ще придобият 50 процента от акциите и ще имат право на двама свои представители в тричленния ръководен орган на клуба. Освен Розгис в него ще попадне и неговият съдружник Здравко Владимиров Иванов.

"По отношение на новите партньори чувам какви ли не слухове. Повечето фенове ни подкрепят, но има и такива, които не спират да търсят под вола теле и да ровят там, където не им е работа. Същото се отнася и за хора от други клубове. Аз на никого не съм се бъркал. Не обичам да гледам в чужда паница и призовавам за същото отношение към мен. Нашите вътрешни проблеми са си наши, както и постиженията, които направихме, и които мнозина не можаха да постигнат и с доста по-големи инвестиции. Завистта няма да помогне на никого, нито злобата. Промените, които се случват в Локомотив, са съобразени и с това, което вече съм натрупал като опит в отношенията си с пловдивчани. Всички знаем как помагат те и колко милеят за отбора, когато се налага да се вадят пари. Мен не ме е страх от мечки и често ходя в гората, нямам проблем да правя отстъпки в името на обща цел. Партньорството ни върви и съм сигурен, че пак ще има доста учудени от успехите, които ще постигнем", каза Крушарски пред "Мач Телеграф".

Крушарски: Място в групите на ЛК и шампионска титла - това са целите на Локомотив!

Крушарски: Място в групите на ЛК и шампионска титла - това са целите на Локомотив!

"Клубът има светло бъдеще"

Той разкри още, че на този етап няма да си търси сумите, които е инвестирал под формата на заеми в клуба. Тази отстъпка се прави, за да може партньорството с хората, които са проявили интерес към Локомотив и които бизнесменът търсеше от години, да започне на чисто. Сумата от 500 000 лева, която литовецът Розгис на практика вече е осигурил за отбора, също остава като част от сътрудничеството, което ще бъде и документално официализирано днес.

"Голяма част от тези заеми аз вече съм ги опростил. Оттук нататък ще делим поравно и печалбите, и загубите. Сядаме и уточняваме какви реални приходи се очакват, за да си направим сметка каква сума остава да се осигури, за да може Локомотив да разполага с адекватен за амбициите си бюджет. Аз ще давам половината, те другата половина", разясни още Крушарски, който въведе традиция да пътува до Пловдив всеки понеделник за оперативно заседание с новия УС.

Поляци дебнат за звезда на Локо

Поляци дебнат за звезда на Локо

Успял е да ги впечатли