Локомотив (Пловдив) е набелязал за попълнение през зимния трансферен прозорец левия бек на Септември (София) Мартин Ачков. 23-годишният футболист е бил следен от доста време от скаутите в клуба от "Лаута" и треньорът Александър Томаш е бил категоричен, че го иска като опция за по-силна конкуренция на левия фланг на отбраната. След раздялата с Александър Василев в Локо на този пост разполагат само с хърватина Йосип Томашевич.

От Септември обаче разкриха пред "Мач Телеграф", че са поискали трансферна сума за всеки един от своите футболисти, включително и за Ачков. От "Лаута" ще трябва да отделят средства, ако искат да се договорят с Румен Чандъров. Собственикът на столичани със сигурност не настоява за големи суми, а предпочита да дава възможност на талантите да се развиват на по-високо ниво и запазва процент от трансферните им права.

На този етап за Локо е приоритетно договарянето с Арда за халфа Христо Иванов. След това ще се фокусират и върху разговорите за Ачков. Ако не успеят да стигнат до споразумение, "черно-белите" ще се насочат към привличането на свободен агент от чужбина за тази позиция.

Бирсент Карагарен пред трансфер във ФК ЦСКА 1948?

Бирсент Карагарен пред трансфер във ФК ЦСКА 1948?

Преговорите са в напреднала фаза