Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира доста емоционално последните събития около българския футбол. Босът обяви пред "Дарик", че ще напусне, ако от БФС продължат по същия начин да управляват.

"Това е феърплеят на Неделчо (б.а Михайлов). Той щял да съди Гонзо. Да го съди. Аз имам добри адвокати и ще се борим до последно. Да, благодарим за феърплея. Той е единствен, който решава това нещо. Защо сме недоволни? Защото искат несправедливо да ни вземат второто място. Аз с моите скромни възможности съм направил едно отборче, които се бори за второто място".

"Ще му подаря всичките медали на Неделчо. Ако той не се появи , ще му ги занеса всичките. Той е човекът, който взима крайните решения. Аз от десетина дни не съм в България. Доколкото знам, той е взел решението и е казал на Гонзо "е какво от това". Той ни е сложил веднага на трето място. Това убива феърплеят и убива желанието на всеки един човек, който Той ми унищожава мечтата. Ако е феърплей, здраве му кажи", добави той.

"Заслужаваме си второто място. Кой отбор в момента играе постоянен и хубав футбол? Кой? Най-бедният отбор - Локомотив Пловдив. Момчетата са го заслужили. През цялото това време се говори за Локомотив, а сега се говори за трето място."

"Нека нареждаме класирането от сега за следващия сезон. Защо да играем изобщо?"

Крушарски: Казали са на Гонзо, че ЦСКА ще вземе Купата, а ние ще играем в Европа като трети

Крушарски: Казали са на Гонзо, че ЦСКА ще вземе Купата, а ние ще играем в Европа като трети

"Мислех си, че аз съм най-голямата Ванга"

"Естествено, че може да се откажа от Локомотив Пловдив и това може да се случи. След шест години феърплей. Аз си мълча. И съдии, да съм обидил някой, не съм. Такъв шамар. Нямам думи за това нещо."

"Предполагам, че има наши и ваши. Като няма свободни дати, да се мери с един аршин за всички. Да се прекрати първенството, а не да се правят такива щуротии. Кой казва това, че няма как да се отложат?"

"Аз също съм купил билети за футболистите, но проблемът си е мой. Ако трябва, ще изям дървото, но ще изиграем мачовете. Ако трябва, ще изиграем мачовете и на 30 май. Какъв е проблемът."

"Ние ако ги изиграем тези четири мача, които ни остават и ги спечелим, отиваме почти наравно с Лудогорец."

"Това може да ме накара да оставя нещата и да ги съсипя", продължи собственикът на Локомотив Пловдив.

"Колко пъти повтарям едно и също. Някой да ни събере, да си затворим вратите и да си ударим по един шамар, но да сложим ред в нещата. Никой не направил нещо подобно."

"Как завършва животът? Тия проблеми и злоби отиват в 2:1. Там ли ще отнесем всичко?"

"Боби ми е приятел. Аз го подкрепих. Винаги съм казвал, че Боби Михайлов трябва да остане. Винаги съм го споменавал. Така навремето изритаха Батето и го предадоха."

"Жалко, че не съм в България, за да отида и да си свърша нещата. И аз си имам проблеми. Трябва да си завърша първенството, както трябва. Колко ще оправим бюджета с участие в евротурнирите? Моята цел е да вземем това, което заслужаваме, а след това си е наша работа докъде ще стигнем. Аз не спирам да мечтая. Тук съм, за да си оправя нещата и да взема пари и затова съм тук. Няма да оставя така нещата. Така съм набрал на един от Пловдив. Започвам да фуча и сериозно ще фуча. Ако Неделчо не си подаде оставката, го започвам всеки ден. Аз съм достатъчно луд, за да полудее и той", каза още Христо Крушарски.