На 20 декември изтече крайният срок на ултиматума на Левски към БФС. И нищо не последва. Нито до края на миналата година, нито от началото на 2023 до момента. Ръководството на "сините" излезе с гневна декларация срещу централата на 1 ноември. 

Припомняме какво написаха от Левски: 

"Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес. Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания", гласеше част от декларацията на "сините". 

Снимка 593239

Източник: Фейсбук

Извънреден изборен конгрес няма. Едва ли и ще има. Няма и никакви действия от страна на Левски. На "Герена" явно са впрегнали всички сили по изстрелването на клуба в някаква си друга орбита и декларацията им към БФС по-скоро е била чисто и просто едно плашене на гарги. 

Преди време пък Наско Сираков отиде по-далеч и заговори за някакви всенародни "сини" бунтове. Камък върху камък нямаше да остане в Бояна. Вече виждахме Наско като Рагнар Лодброк пред английските брегове или тези около Франкия, но пак нищо не се случи. 

Снимка 453626

Източник: Instagram / historyvikings

Много шум за нищо. За кой ли път. Ултиматуми без никакво значение. 40-годишно приятелство - явно или тайно. 

Левски продава още един футболист, преговорите са в ход

Левски продава още един футболист, преговорите са в ход

Сделката може да бъде финализирана до дни