Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори по редица теми свързани с клуба преди предстоящото гостуване на Берое от 12-ия кръг на efbet Лига.

"Трудно мога да кажа в какво състояние е отборът. Имахме голям брой отсъстващи играчи, които бяха с националните си отбори. След пауза винаги съм под леко напрежение за това как ще стартираме. Не обичам тези паузи, защото 15 дни са голям период от време. Надявам се моите футболисти да осъзнават важността на мача. Това е най-важното нещо.

Когато носиш екипа на Левски, си задължен да играеш на максимум. Не приемам извиненията за националния отбор. За Левски всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза откъм емоционална гледна точка, което понякога е нож с две остриета. Победихме ЦСКА и е нормално футболистите да живеят с положителни емоции. Време е обаче да мислим за мача с Берое.

Не можем да гадаем за толкова кратък период как ще изглежда Берое. Киров е доказал се треньор в българския шампионат. Под негово ръководство отборите играят атрактивен и атакуващ футбол. Стара Загора е футболен град.

Ако си по-добър, ще победиш. Няма какво друго да иска треньор и футболистите освен да имаш добър противник, терен и публика. Повече ме притеснява представянето на моя отбор, защото две седмици почти нямахме възможност да бъдем заедно.

Трябва да играем значително по-добре и да допускаме по-малко грешки. Особено при гостуването в Надежда допуснахме твърде много грешки, което ни костваше загубата. Трябва да играем изключително организирано и дисциплинирано в защита.

Ключът към победата във всички мачове е как се представя отбора в защита. Ако Левски не допуска елементарни грешки, в атака мисля, че можем да създадем проблеми на всеки отбор. Навсякъде имаме нужната подкрепа от нашите привърженици, няма нужда да говорим за домакинство или гостуване. Така ще бъде и в Стара Загора. Всичко зависи от представянето на нашите футболисти.

Ноа е във фаза, в която хем си мислим, че е близо до отбора, хем е твърде далеч. Всичко зависи от болката, която той има в глезена. Прави двуразови тренировки. Въпрос на време е да се завърне в отбора. Шеху тренира достатъчно през паузата, набира постепенно и физическа, и игрова форма. Не можем да гадаем в какво състояние е, защото и двете контроли бяха със съперници под нашето ниво. Той трябва да се готви да се включи максимално отговорно и агресивно и да си заслужи оценките на терена.

За съжаление един от основните ни играчи (б.а. Билал Бари) изпадна за дълъг период от време. Бари ще се възстановява между 6 и 10 месеца. Съжаляваме, че той не може да помогне на отбора в момента. Поддържаме всекидневна връзка с него. Подкрепяме го от разстояние. Не трябва да търсим оправдания. Беше изключително полезен с динамиката и настроението в отбора. Трябва да се оправяме и без него, най-вероятно до края на спортно-състезателната годината.

Навлизаме в по-динамична фаза, няма големи пауза. Ще играем през 3-4 дни. Ще имаме достатъчно сгъстен календар, което е добра за футбола. Ще имаме възможност да показваме в какво състояние сме и доколко заслужаваме класирането си. Идеален период да набираме форма и да трупаме самочувствие и точки.

Около средата на ноември е последният мач, който е даден на този етап. Ние заявихме нашето желание да има поне 30-дневна пауза, защото националните лятото почиваха само 3-4 дни. По този начин играчите ще се възстановят физически.

Надявам се тази пауза да се отрази добре на отбори и първенства като нашите. По-страшно е, че февруари отново почваме, когато още нямаме терени и обстановка за футбол. Играем на замръзнали терени. Като ескимоси сме до края на март месец.

Доволни сме на този етап от Джереми и това, което показва. Има много неща, които трябва да подобри. Но с оглед на светкавичното привличане, успя да се адаптира към нашия стил на игра. Джереми има решими проблеми, които ние треньорите трябва да решим.

Всичко ще зависи от финансовите възможности, с които ще разполагаме. Имаме двама трима играчи, които с присъствието си могат да компенсират позицията централен нападател. Ивелин, Марин и Илиян ще се стараят на този етап.

След Нова година всичко ще зависи от финансите, които имаме. Смятаме, че има несправедливо наказание, още повече, че мястото, където се намират играчите, е защитено. В крайна сметка пуснахме декларация, има хора, които да взимат решения. Нашата позиция е ясна - на мача с Ботев (Пд) при всичко положения ще има фенове на Левски.

Трябва да се изчисти цялата истина. Имаме претенции, че нещата не са така, както са описани. Пейките са достатъчно защитени и не може да попадне нищо отзад, когато идва в гръб. Има неща, които да решават тези неща.

Всяка победа е ценна за нашия отбор. Всички отбори ще губим точки. Въпросът е ние да се развиваме. Левски трябва да играе гордо във всеки мач. Резултатите ги има и ги няма, така че това е най-малкото нещо, което ме вълнува", сподели Мъри.

На финалната права! Бъдещето на Левски става ясно на 15 ноември

На финалната права! Бъдещето на Левски става ясно на 15 ноември

Не е изключено още тогава да се осъществи и смяна на собствеността