Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович е решил съдбата на нападателя Илия Димитров. Според "Тема спорт", юношата на клуба няма да остане при "сините" през пролетта.

24-годишният футболист бе част от лагера на "сините", но игра единствено в контролата срещу Сараево (0:1) и не впечатли особено с изявите си. През есента Димитров взе участие в общо 7 двубоя - 6 за първенство и 1 за Купата на България, като така и не успя да се разпише.

Припомняме, че Илия Димитров натрупа "черни точки" пред ръководството на клуба след изцепка, разкрита в ТОПСПОРТ. Тогава бившият шеф на ЦСКА Милко Георгиев обяви, че е видял играча на "сините" да пуши наргиле в Студенстки град, въпреки че е бил поставен под карантина.

Наско Сираков избира наследника на Павел Колев в Левски

Наско Сираков избира наследника на Павел Колев в Левски

Ще разглежда кандидатури

Почти сигурно в Левски за пролетта остава Найджъл Робърта. Към него имаше запитвания от доста клубове, но нито един от тях не извади оферта, която да задоволява ръководството на "сините". В момента Робърта е следен от шведския шампион Малмьо, но клубът не е склонен да брои 1 млн. евро, колкото иска Левски.

Оставането на Найджъл ще означава и раздяла или преотстъпване на Илия Димитров. В кариерата си той има общо 24 мача във всички турнири с 1 гол за Левски. За върха на атаката "сините" разполагат още със Стивън Петков и Валери Божинов, както и с младоците Марин и Мартин Петкови. Юношите се понравиха с играта си в контролите в Хърватия и на тях със сигурност ще се разчита до края на първенството.