Представители на гръцкия гранд ПАОК са наблюдавали победата на Левски над Хебър с 4:0 в събота, пише "Тема спорт". Те са следели подробно действията на Хосе Кордоба и Уелтън срещу пазарджиклии. Двамата започнаха като титуляри за "сините", като централният защитник престоя на терена през целия двубой, докато бразилецът бе заменен малко преди кря на срещата. За интерес на двуглавите орли към двамата играчи на столичани се заговори след успеха на Левски над ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Медиите в южната ни съседка заговориха за предстояща сделка със сините за поне един от двамата играчи, а вчера скаути на солунския тим са били на стадион "Георги Аспарухов". Въпреки че Кордоба нямаше много работа, а Уелтън не успя да реализира попадение, емисарите на гръцкия отбор са останали доволни от видяното от двамата.

Иво Ивков: Левски е непредсказуем в момента

Иво Ивков: Левски е непредсказуем в момента

Нормално беше, дори и да продължим напред, при добра оферта да се разделим с даден играч, коментира той

До края на трансферния прозорец Левски по всяка вероятност ще продаде един от основните си футболисти. Сериозен интерес има както към Хосе Кордоба и Уелтън, така и към Ноа Сонко Сундберг. От "Герена" признаха, че са получавали оферти за играчи, но те не са удовлетворявали финансовите претенции на клуба. "Сините" желаят да получат за някой от основните си футболисти над един милион евро.

От "Герена" вече са отхвърлили предложенията на турски тимове за Уелтън и Сундберг, докато интерес към панамския национал има и от Испания. Ако се стигне до продажба на някой от тримата изброени, то "сините" ще са на значителна печалба. Столичани платиха по около 50 000 евро за правата на бразилеца и Кордоба, докато националът на Гамбия дойде като свободен агент през зимата. Именно това е целта на сините и Станимир Стоилов - да взимат перспективни футболисти за минимални суми, след което да бъдат продавани за добри пари в чужбина.