Потърсихме Станимир Стоилов след вчерашния сблъсък на "Васил Левски" за коментар, но в хода на разговора, макар и кратък, темата се разшири. Вижте какво заяви един от най-успешните треньори на Левски в специално, и доста откровено, да не кажем пиперливо, интервю за ТОПСПОРТ:

Мъри, какво ти донесе успеха на Левски?

- Разбира се, само положителни емоции. Радвам се, че Левски спечели, адмирации и поздравления към футболистите, треньорите и ръководството. Това е начинът хората да се върнат на стадиона. Сигурен съм, че има ли победи и добра игра, няма да има лоши собственици, лоши директори, треньори и т.н.

Как видя срещата от гледна точка на специалист?

- Съперникът седеше по-добре в игрови аспект, но в тези срещи играта е на заден план, важен е крайният резултат. Радвам се, че след дълго чакане отново видяхме левскарщината. Поздравявам треньора за решението да заложи на младия Кръстев. Да, сигурен съм, че това е негово решение, а не на Вальо Захариев, който от страх едва ли би го направил. Така се прави! В същото положение бях преди години, когато пуснах Ники Михайлов да пази срещу Оксер. Предложиха ми да взема Урош Голубович под наем за един месец. Отказах! Иначе какво би си помислил този вратар? Че му нямаш доверие, а в същото време го залъгваш, че ще разчиташ на него. Поздравления за решението и за младия Кръстев, и то не защото Божката (б.а. - Митрев) няма качества, напротив - това е вън от съмнение. Той е мое дете, мой футболист, знае за какво става дума. Говоря за конкретната ситуация. 

Левски имаше доста проблеми преди срещата с контузени, наказани...

- С контузените и наказаните Левски все завършваше втори, че и по-надолу. Затова на "Герена" да не се притесняват, че този или онзи не искат да удължат договорите си. Ако това са хора, които наистина обичат и мислят доброто на Левски, ще тренират всеки ден с невероятно усърдие, за да докажат и да заслужат новите си договори. А не да се получава, както е сега - шефове и треньори да им се молят да останат в Левски. В последните 8 години се нагледахме на много уж "кървящи сини сърца", медийни герои и подобни "мегазвезди". Чудя се защо още не са се запознали детайлно с видео-залите и тренировките по 2-3 пъти на ден с юношите.

Въпреки несполуките и несгодите, сините привърженици изпълниха полагащите им се места...

- Добре е, че отваряш темата с феновете, защото мисля, че сега е моментът да попитам изпълнителната директорка - Диана Иванова, дали тези 15 хиляди левскари дойдоха на стадиона от омраза?! Последният проблем на Левски са феновете, защото те вършат своята работа - на стадиона са, пяха 90 минути с пълно гърло и не спряха да подкрепят един от най-неуспелите отбори в историята на клуба. Нека не търсят напрежението с феновете - напрежение има, когато няма победи, когато няма организация. Въпросната директорка, която от няколко години е на "Герена", да не забравя, че е част от хората, които са отговорни за футболния, финансовия и организационен фалит на Левски! Затова да не ми обяснава колко са добри или лоши левскарите. Ние по-добре знаем колко обичаме Левски!

За финал - да се върнем към мача, правилна ли беше рокадата със смяната на треньора? Според мнозина този ход беше "нож с две остриета".

- След като Левски е победил, значи е имало ефект. Неведнъж съм казвал - в Левски трябва да се взимат решения, с които да се поставя само и единствено интересът на клуба. Надявам се победата да е началото на един нов и успешен Левски, който с времето да заиграе хубав футбол, да радва феновете и да се самоиздържа.

След 4 години Левски и Николай Митов отново подчиниха ЦСКА - 2:1!

След 4 години Левски и Николай Митов отново подчиниха ЦСКА - 2:1!

Драма до самия край на националния стадион