Цената на Филип Кръстев, който се подвизава под наем в Левски, е 3 млн. евро. Това е сумата, срещу която към момента от "Сити Футбол Груп", са склонни да седнат на масата за преговори за евентуалната продажба на халфа при появата на кандидат-купувачи, съобщава Sportlive.bg.

Неслучайно от "Герена", където неистово желаят Кръстев да продължи да носи синия екип и през следващия сезон, отправиха ново предложение до консорциума, притежаващ английския Манчестър Сити, но за преотстъпване за период от още една година. През тази зима белгийският Ломел, който е под крилото "Сити Футбол Груп", прати Филип под наем в Левски до края на настоящата кампания.

Филип Кръстев: Щастлив съм в Левски, искам да остана

Филип Кръстев: Щастлив съм в Левски, искам да остана

"Когато играеш футбол с настроение, нещата се получават"

Още един клуб от България прояви интерес към 20-годишния талант. Става въпрос за Ботев Пловдив. Самият Кръстев нееднократно обяви, че желае да остане на "Герена". Това също е знак, че халфът предпочита да продължи да играе при сините, а не да акостира при "канарчетата". Иначе жълто-черните в действителност са опипали почвата около евентуалното ангажиране на таланта.

По наша непотвърдена официално информация, от Ломел също имат свои планове за талантливия ни младежки национал, който фигурира в плановете и на националния селекционер на представителния отбор на България Ясен Петров. Белгийците се готвят да го преотстъпят в друг клуб, но не български.

Първоначално се очакваше, че сагата около Кръстев и евентуалното му оставане в Левски ще се изясни още до края на миналата седмица, но това не се случи. Не е изключено всичко да се реши едва след финала за Купата на България между сините и ЦСКА.