Кметът на хасковското село Въгларово Атанас Атанасов взе отношение пред ТОПСПОРТ по повод думите на Тодор Батков младши, който намеси населеното място при една от атаките си към треньора на Левски Станимир Стоилов.

Синът на бившия собственик на "сините" Тодор Батков нарече Мъри "магьосника от село Въгларе", като това не беше комплимент.

Свързахме се с г-н Атанасов, който изрази възмущение, че някой си позволява да обижда обикновените хора от по-малките населени места.

"Като сме от село Въгларово, да не сме прокажени. Всеки има право на съществуване и всеки допринася с нещо за обществото. Със Станимир сме връстници - и двамата сме родени през 1967 година и се познаваме.

Тодор Батков-младши с остра атака към Мъри, зададе 8 неудобни въпроса на "магьосника от село Въгларе"

Тодор Батков-младши с остра атака към Мъри, зададе 8 неудобни въпроса на "магьосника от село Въгларе"

Според него в клуба има два паралелно различни свята

Играли сме си във Въгларово, където като повечето деца карахме ваканциите си. Той никога не е живял във Въгларово, израснал е в Хасково. След трети клас попадна в най-елитното училище "Васил Левски", но имаше толкова много спортен талант, че се премести в спортното училище "Стефан Караджа".

Оттам са минали и родителите на Григор Димитров, с когото толкова се гордеем. Купената диплома не може да замени гънките в мозъка. Това мога да кажа, има и едно хубаво произведение "Криворазбраната цивилизация". Това мога да кажа на хората, които смятат, че е обидно да си от село.

Има и една история от времето на Втората световна война. Фюрерът Хитлер така и не могъл да приеме, че неговите генерали със синя кръв са били побеждавани на бойното поле от разни "пастирчета" като Жуков. Пожелавам успех на Мъри в Левски.

Честно казано не следя особено българския клубен футбол, откакто се комерсиализира толкова. Положението в спорта е като в държавата - почти всичко е разграбено за жалост", коментира кметът на Въгларово.