Левски е на път да продаде звездата си Уелтън в Китай. "Сините" очакват да получат за бразилеца 2,8 милиона евро, като в момента текат преговори, които са на финалната фаза за осъществяване на трансфера. Договорът на крилото изтича в началото на следващата година.

Наскоро Уелтън заяви, че не може да каже със сигурност, че ще продължи да носи синия екип, което вече се потвърждава от очакваното преминаване в Китай. През миналата година сериозен интерес към него имаше от белгийския Стандард Лиеж, но цената, която обявиха "сините", не бе по силите на клуба и до трансфер не се стигна. Тогава столичани поискаха 3 милиона евро, като сега са склонни и на малко намаление на цената.

Фабио Лима: Благодаря на Господ, че съм в Левски - задължен съм да дам най-доброто

Фабио Лима: Благодаря на Господ, че съм в Левски - задължен съм да дам най-доброто

"Дано донеса много радост на феновете"

Бразилецът бе спряган и за тимове от Южна Корея и Япония, но само толкова. Чисти спекулации бяха и информациите, че той е желан от Гьозтепе, където треньор е Станимир Стоилов. Уелтън заедно с Хосе Кордоба са най-конвертируемите футболисти на Левски и за тях на "Герена" ще получат добри суми. Столичани вече продадоха Роналдо на руския Сочи, като трансферната цена варира между 1,6 и 2 милиона евро. Състоянието на клуба не е цветущо и трябват свежи средства, като продажбата на основни играчи е най-бързият вариант, но това означава, че Левски ще остане без един от най-острите си футболисти.

Уелтън пристигна на "Герена" преди две години по настояване на Станимир Стоилов и веднага се превърна в основен футболист в състава. Той има на сметката си 79 двубоя във всички турнири, в които отбеляза 17 попадения. Левски ще бъде на сериозна печалба от него, тъй като 26-годишният футболист пристигна като свободен агент. На стадион "Георги Аспарухов" е пристигнала оферта и за друг бразилец - Дарлан, която в момента е разглеждана, пише "Тема спорт".