Легендата на Левски Емил Велев винаги е бил интересен събеседник за дискутиране на случващото се в отбора. Сега Кокала сподели в интервю за ТОПСПОРТ очакванията си за мачовете с Айнтрахт, както и даде мнение по други актуални теми около "сините". Велев даде и прогноза, че Левски няма да загуби първия мач срещу германския отбор, завършвайки наравно или с победа.

Г-н Велев, какви са очакванията Ви за предстоящия мач с Айнтрахт?

- Очаквам оспорван мач. Футболистите на Левски трябва да са освободени. Трябва да покажат атакуващ футбол. Нужно е да запазят спокойствие. Стадионът ще е пълен и ще имат всички предпоставки за добро представяне и да надскочи възможностите си. Когато срещу теб има сериозен съперник, ти надскачаш силите си. Напълно възможно е да има леко притеснение в играчите, но вярвам, че те ще успеят да го овладеят. Очаквам равенство или победа. Точен резултат не мога да кажа, миналият път познах срещу Апоел (2:1), но сега не мога да кажа с точност. Нека не забравяме, че всеки мач започва от 0:0. С повече агресия, Левски ще се справи.

Кокала: С Чорни сме приятели, разпитваше за Левски

Кокала: С Чорни сме приятели, разпитваше за Левски

"Очаквам Левски да излезе победител в днешния мач и да се класира"

Бяхте и на двата мача с Апоел (Беер Шева), какъв е коментарът ви за представянето на Левски?

- Там играхме много по-добре. Тук бяхме по-слаби. Може би заради важността да се отбележи гол, тук наистина мачът не беше толкова добър за Левски, но все пак не можем да кажем, че представянето е било лошо. Можеше да победим още в първия мач с 2, 3 гола, но това е футболът. Важното е, че успяхме да продължим напред.

Каква е ролята на треньора Николай Костов? Той не бе посрещнат с голям ентусиазъм след престоя на Мъри Стоилов, но при него отборът се представя доста добре...

- Костов е друг треньор, друг характер. С идването на нов треньор, винаги има промяна. Не е редно да ги сравняваме с Мъри. Мисля, че Костов знае как да общува с играчите, те го разбират и това е много важно.

Еуфория на "Герена": Извиха се опашки за билети още от сутринта

Еуфория на "Герена": Извиха се опашки за билети още от сутринта

От 19 до 21 август билетите бяха в продажба единствено за картодържателите, а от днес, 22 август от 12:00ч. ценните хартийки ще бъдат пуснати в свободна продажба

На мачовете с Апоел бяхте в компанията на собственика Наско Сираков. Това означава ли, че го подкрепяте в спора му с някои фенове на Левски?

- Аз и други ветерани подкрепихме Наско Сираков с подписка още като взе Левски. Не съм в кухнята на отбора, за да знам точно как стоят нещата. Нито знам с точност защо Мъри и Ивков си тръгнаха, нито други неща. Само може да се гадае. Сега похвалното е, че отборът стои добре. Публиката се върна. Спонсорът помага. Има финансова стабилност.

Какво е мнението Ви за напускането на Ивелин Попов. Остана в него сякаш някаква обида, той самият сподели, че много неща не знаем за Левски...

- Ивелин Попов е професионалист. Няма защо да го съдим, че е напуснал. Той не е женен за Левски. Така си е преценил, така е направил. Да, юноша е на отбора. Ама то и ние сме били. Ходим в други отбори, някои се връщат... Не смятам, че е някаква драма тръгването му.

Попето: Всичко е перфектно в Ботев, много неща не знаете за Левски

Попето: Всичко е перфектно в Ботев, много неща не знаете за Левски

Взел е решението преди няколко месеца

Оттук нататък какво предстои на Левски? Възможно ли е влизане в групите?

- Едно влизане в групите е сериозен успех. От много години отборът не го е правил и би било невероятно за всички. Финансовите постъпления също ще са огромни. Нека си го пожелаем...