Новото попълнение на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов даде първа пресконференция като играч на "канарчетата".

Попето повдигна  и завесата защо си е тръгнал от Левски.

"Много се радвам днес да съм тук, първите ми впечатления са доста силни и позитивни. Мисля, че е въпрос на време отборът да почне да побеждава и да радва своите фенове. Благодаря за посрещането". Чувството е много приятно, с много от момчетата се познавам. През годините сме се засичали, играли сме. Атмосферата ми е позната и през годините знам много добре какво значи Ботев. Хората, които са минали оттук не са ме предавали. Вчера като дойдох веднага започнаха да ми помагат, всичко е перфектно".

Официално: Ивелин Попов е футболист на Ботев (Пд)

Официално: Ивелин Попов е футболист на Ботев (Пд)

Продължителността на договора не се съобщава

"Когато съм играл в чужбина и с националния отбор, знаете, делял съм една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искаме един ден да играем за Ботев Пловдив. Другите оферти нямат значение, финансовият въпрос никога не е стоял на първо място за мен. Каквото е казал директорът, стискали сме си ръцете. Имаше и други предложения, но идвам в клуб с традиции, перфектен стадион европейски, фенска маса и добра база. Искам да помогна и да видя усмивките на феновете по трибуните", заяви Попов.

Попето взима номер 10 в Ботев, а по темата заяви: "Щях да си избера свободен номер, за мен няма проблем, но номер 10 ми е даден лично от спортния директор и старши треньора, по тяхно настояване. Винаги, където и да съм бил, съм се старал да давам максимума от себе си и да се раздавам за клуба, за който играя. Важно е да сме обединени. На няколко езика се говори в съблекалнята, но първите впечатления са ми добри. Има момчета, които тепърва ще се развиват, а задачата на по-опитните е да ги подкрепяме".

"Много от нещата не ги знаете, не са казани, решението съм си го взел още преди няколко месеца. Хората в клуба знаят, усещат, ако те преценят нека ви кажат какво съм им казал, когато пожелах да напусна Левски. Искам да им пожелая успех, решенията са си само мои и никой няма право да ме съди, това съм преценил. Успех на Левски, в момента сме на "Колежа". Искам, готов съм и желая да изляза на терена".

"Генчев е бил и помощник треньор в националния, от там се познаваме, мисля, че се справя добре и съм доста изненадан как се работи. Тренировката е подредена, целият ден е подреден, обръща се доста внимание. Имаме видеоразбори, показват се грешките. Трябват ни няколко победи. Има отбори с такива лоши серии. Няма рецепта, за да се преодолее. Само работа и постоянство", заяви Попето за новия си старши треньор Станислав Генчев.

Ивелин Попов бе запитан и дали се е чувал с Тодор Неделев след трансфера си при "канарчетата".

"Много е щастлив, вчера сме се чули около десет пъти. Детайли нямам за неговия трансфер. Тодор е един от символите на Пловдив. Един от бисерите и талантите, който ботевската школа е изкарала"