Левски потанцува голова ламбада в предпоследната си контрола с Локомотив София, спечелена с 4:0, но статистическите предпоставки за подобна радост в първенството не са особено оптимистични. Народът е казал: "където е текло пак ще тече", а при "сините" футболисти досега головете не само, че не са текли като пълноводна река, но дори и не са капели.

Причината за тези цифри до голяма степен се крие в младостта на играчите на Левски в момента. Всички налични "сини" кадри с договори инат на сметката си само 92 гола, реализирани с елитни отбори в първенство, купа и евротурнири, пише "Мач Телеграф". В момента с отбора тренира и Валери Божинов, но както самият Наско Сираков отсече на няколко пъти, той няма да подпише договор.

Емил Велев: Левски трябва да разчита на школата си

Емил Велев: Левски трябва да разчита на школата си

Похвално е, че имаше само един чужденец, коментира Кокала

Едва 9 от футболистите на Живко Миланов могат да се похвалят с попадения. Повече от половината от тези играчи нямат обаче двуцифрено число попадения на сметката си. Рекордьорът е звездата на столичани Боби Цонев, който е пронизал 34 пъти вратата на съперника с екипите на Левски, Интер Запрешич и Берое (10 в елита на Хърватия, 14 за заралии и 10 за "сините"). Тройката на най-резултатните се допълва от Симеон Славчев с 20 попадения и Илия Димитров - с 11.

Останалите, разписали се в елита, са: Здравко Димитров - 7, Билал Бари - 6, Мартин Петков и Ради Цонев - по 5, Марин Петков - 3 и Ивайло Найденов - 1.

Живко Миланов: Днес не съм доволен от някои бавни решения

Живко Миланов: Днес не съм доволен от някои бавни решения

Трябва ни по-голяма динамика, споделя специалистът

Къде обаче се крие потенциалът за повече голове на "сините"? Оптимистичният нюанс идва от категоричното желание на треньора Живко Миланов да бъде привлечен поне още един нападател. Дори и без този вариант на "Герена" разполагат с играчи, които могат солидно да увеличат головите си сметки. Боби Цонев тръгна перфектно миналия сезон, но получи много тежка контузия. След завръщането му се видя, че въпреки опасенията за срив в представянето му, той пак демонстрира високото си ниво. Иначе най-резултатният сезон досега в кариерата на Боби е 2018/19, когато след силна есен за Берое, той премина в Интер Запрешич и реализира още 4 попадения, което прави 12 за сезона. При Ради Цонев очакванията за реализирани попадения са доста по-малки и заради позицията му.

Смело може да се заложи, че Здравко Димитров няма да разочарова феновете по отношение на резултатността си през следващия сезон. Крилото вкара само 2 попадения в 29 срещи през миналия шампионат, но това бе период на лекуване от притеснението и напрежението от големите очаквания. Няма съмнение, че Здравко ще бъде далеч по-ефективен пред вратата на съперника.

Локомотив (София) дебне ситуацията около Валери Божинов

Локомотив (София) дебне ситуацията около Валери Божинов

Божигол тренира със "сините", но няма да получи договор

17-годишният Марин Петков и 18-годишният Мартин Петков също са гарант за добри цифри на "сините" в предни позиции. Първият изригна в последната фаза на миналия сезон и вкара 2 гола за 6 срещи, а предвид възрастта му това си е съвсем прилично постижение. Още повече трябва да вдигне летвата съфамилникът му Мартин.

Ресурс има и в смятания за сигурен титуляр в атаката Билал Бари. Той не вкара нито веднъж за Левски след идването си от Монтана, но в контролите през лятото се показва по съвсем различен начин.

В групата на очакваните приятни изненади може да добавим и Патрик-Габриел Галчев, който имаше доста колебания заради дърпането му в по-задни позиции на фланга и натоварването с дефанзивни функции, но сега Живко Миланов му даде роля, която отговаря много по-добре на качествата му.

Милко Георгиев: От понеделник ще е весело в края на града

Милко Георгиев: От понеделник ще е весело в края на града

"Как вървят преговорите?"