Бившият нападател на Левски Валери Домовчийски говори пред "Тема Спорт" за емоциите от 108-ата годишнина на клуба. Той разказа за случилото се на терена и в съблекалнята, където се срещна след дълго време с бившите си съотборници. Домовчийски реализира и последното попадение за успеха с 4:2 на Синя приказка I срещу настоящия отбор на Левски във вторник на "Герена".

Валери, как се почувства отново да облечеш екипа на Левски и да излезеш пред пълните трибуни на стадион "Георги Аспарухов"?

- Чувството е уникално. Много съм радостен, че бях отново част от Левски и успях да играя на "Герена" със старите ми съотборници. Мисля, че се получи страхотен празник и зарадвахме феновете по трибуните.

Левски стартира нов проект

Левски стартира нов проект

Вижте подробности

Какво си казахте с бившите ти съотборници, преди излезете на терена и да бъдете приветствани от привържениците?

- Припомнихме си старите времена, когато носехме фланелката на Левски и постигнахме големи неща с този тим. Беше много емоционално, защото не се бяхме виждали от дълго време и си поговорихме много. Просто преди да излезем на терена, си казахме, че трябва да се забавляваме и да зарадваме хората по трибуните. Според мен се получи истинско шоу и отново играхме под ръководството на Станимир Стоилов, Емил Велев и Цанко Цветанов. Феновете са останали доволни от представянето ни, а и победихме (смее се).

Преди финала за Купата на България отново проведохме разговор и ти заяви, Левски ще спечели трофея. Вече след изминалите емоции каква оценка би дал за представянето на сините през сезона?

- Никой не очакваше в началото на първенството Левски да влезе в шестицата, камо ли да завоюва трофей. Но ето, че се случи и е напълно заслужено. Мисля, че отборът ще става все по-добър. Този тим може да постигне още много успехи и особено, като знаем кой им е треньор - Станимир Стоилов, който се е доказал през годините, а го направи и през този сезон.