Бившият футболист на Левски Петър Курдов направи сензационни разкрития, свързани с досегашния треньор на "сините" Станимир Стоилов пред колегите от "SportLive". Легендарният нападател даде и своята прогноза за Вечното футболно дерби на България.

Г-н Курдов, след бурните няколко седмици на "Герена" предстои Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Какви са очакванията Ви?

-Очакванията са ми от този стрес, който в момента го има в отбора, да се получи точно обратния ефект - футболистите да са по-нахъсани и по-надъхани, защото всеки трябва да си доказва качествата. Всъщност всеки един от тях е нужно да си припомни за какво е в Левски. Това е най-важното. Давам прогноза за минимална победа за Левски с 1:0. Дано да се окажа прав. Мисля, че ЦСКА не са кой знае какъв отбор в момента. Не съм съгласен, че те имат някакво страшно превъзходство.

Все пак очаквате ли катаклизмите и напускането на треньора Станимир Стоилов да се отразят на играчите? Не се ли случи всичко в неподходящ момент?

- Аз този човек не искам да го коментирам, защото той предаде доста голяма част от "синята" общност. При положение, че по груби сметки за времето, в което е бил в Левски, е получил около 1 млн. Да напускаш отбора с мотива, че се сменя изпълнителния директор е невъобразимо. Първо, мисля, че го няма никъде в света. А и както Сираков каза: "Това е голям срам". На всичкото отгоре, да вземеш толкова много пари и да имаш безлимитна карта за гориво както той, така и помощникът му Цанко Цветанов. Според мен това вече е голямо нахалство! Но нека да се провери. Поне така чувам. Едно от условията е да имат "Мерцедес", да имат безлимитна карта за гориво, както старши треньорът, така и помощникът му. Питайте тях дали е така. Така казват хората, които работят в клуба.

Ключов футболист на Левски може да пропусне Вечното дерби

Ключов футболист на Левски може да пропусне Вечното дерби

Хосе Кордоба е под въпрос

В публичното пространство се споменаваше сумата от 48 000, 50 000... В тази визирате само неговото възнаграждение или и тези на помощниците на вече бившия треньор на тима?

- Аз знам 59 600 лв. само за Мъри, поне така чувам. Значи 1 млн. лв. да получиш, а видяхте по едно време бяхме на седмото място. Сега се измъкна, като тази дума е изключително подходяща за него, че остави момчетата, които той доведе. За новите играчи той се биеше в гърдите, че той ги е докарал и той ги е открил. Сега пък ги зарязва.