След няколко години, през които вървеше по ръба на бръснача, един от най-обичаните германски отбори - Херта (Берлин) изпадна от футболния елит. Този следобед "Старата дама" загуби и математически шансове за своето спасение, правейки само 1:1 с директен конкурент в битката на дъното -Бохум.

Резултатът се оказа крайно недостатъчен за "синьо-белите", които първоначално имаха радостни мигове след гола на Тусар в 63-ата. В даденото от съдията продължения обаче дойде и "студеният душ" чрез изравнителното попадение на Шлотербек, запратило Херта към Втора Бундеслига.

Друг от борещите се за оставане - Шалке 04, продължава да вярва в съхраняването на елитния си статут. "Кралскосините" стигнаха до 2:2 у дома срещу Айнтрахт, а това ги изкачи до баражното 16-то място. Опитните нападатели на гелзенкирхенци Тероде и Полтер направиха така, че с головете си да спасят поне равенството, след като Камада и Тута бяха направили така, че срещата на "Велтинс Арена" да премина през пълен обрат.

Шалке може да се завърне в зоната на изпадащите, ако Щутгарт вземе гостуването си на Майнц. По-горе говорихме за Бохум, който пък е 15-ти и все още не може да се чувства сигурен за спасението си.

Президентът на Байерн се застъпи за Мюлер

Президентът на Байерн се застъпи за Мюлер

Уверен съм, че ще остане, заяви Херберт Хайнер