Френските медии съобщиха, че Антоан Гризман е ядосан и разочарован, след като треньорът Дидие Дешан очаквано избра Килиан Мбапе за нов капитан на "трикольорите" след пенсионирането на вратаря Юго Лорис. Сега Мбапе привика Гризман на разговор на тренировката на "петлите".

Най-уважаваният вестник "L'Equipe" публикува подробности от разговора на новия капитан Мбапе с недоволния Гризман, след което двамата приключили разговора с усмивки и се концентрирали върху тренировките на тима.

"Мбапе повика Гризман за разговор след решението за наследника на Лорис. Той каза на Антоан, че разбира разочарованието, но му каза, че разчита на него като на един от най-важните играчи за Франция в следващите мачове. И добави: "Можеш да си лидер на терена и без капитанска лента на ръката си!" Накрая срещата завърши с усмивки и на двамата", пише френският вестник.

Мнозина очакваха Гризман или най-добрият голмайстор в историята Оливие Жиру да бъдат наследници на Лорис, но Дешан избра Мбапе, най-голямата звезда в момента, нещо, което бързо беше обявено от френските медии след съобщението на вратаря на Тотнъм, че ще се оттегли от националния отбор.