Ако искате парти отидете в Ибиса, предложи трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен, който се оплака от липсата на страстни, разбиращи моторните спортове фенове в Лас Вегас този уикенд.

Лас Вегас може да има много страхотни места за пиене, хазарт и добро шоу, но Формула 1 е сериозен спорт, а не просто поредното развлекателно събитие, каза голямата звезда на Формула 1, след като ще потегли втори на стартовата решетка до Шарл Льоклер с "Ферари" в утрешното състезание.

"Разбира се, че разбирам феновете. Те имат нужда да правят нещо около пистата. Но мисля, че е по-важно наистина да ги накараш да разберат какво правим ние в този спорт. Повечето от тях просто идват да си направят купон, да пият, да се забавляват. Мога да правя това навсякъде по света, да отида в Ибиса. Те всъщност не разбират какво правим ние тук", добави нидерландецът.

Откакто пристигна в Лас Вегас, Верстапен изрази недоволство относно рекламиране най-вече на шоубизнеса около състезанието и напомни, че той е преди всичко състезателен пилот.

Ако Верстапен спечели в събота, това ще увеличи рекорда му за един сезон до 18 победи и общо 53 в кариерата, поставяйки го трети във вечната ранглиста. Само Люис Хамилтън (103) и Михаел Шумахер (91) имат повече успехи.

"За мен, когато бях малко дете, всичко беше свързано с емоцията от спорта, в него се влюбих, а не в шоуто. Като истински състезател шоуто не би трябвало да има значение. Когато отидеш на "Спа", на други такива места, има много емоция и страст и за мен е невероятно да видя феновете там. Когато се кача в болида там, се зареждам още повече и ми харесва да шофирам пред тази публика", добави той.

"Обичам Вегас, обичам да изляза и да изпия няколко питиета, да ям хубава храна. Но емоцията, страстта не е тук като някои традиционни писти", каза още Верстапен.

Люис Хамилтън защити провеждането на Гран при на Лас Вегас

Люис Хамилтън защити провеждането на Гран при на Лас Вегас

Спрете да се оплаквате, призова останалите пилоти легендата на Формула 1