Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен сподели в интервю за нидерландския вестник De Telegraaf, че все повече има колебания дали си заслужава да бъде част от Формула 1. Неговото изказване идва на фона на все по-разрастващия се календар на шампионата, който догодина ще включва общо 24 състезателни уикенда.

"Притеснявам се за спорта, който винаги съм обичал. Все още го обичам, но само в определена степен. Не съм твърдо против промените, както много хора смятат. Но според мен тези промени трябва да са полезни за Формула 1.

"Защо трябва да променяме нещо, които винаги е било добро? Смятам, че традиционната квалификация е добър формат, не всичко трябва да се върти около парите.

"Хората ще си кажат, че не трябва да се оплаквам, защото правя много пари. Но аз говоря за здравето и изживяването на всички, които работят в падока. Мисля, че сме твърде натоварени и пропускаме други важни неща от живота. Понякога се чудя дали си заслужава.

"Нямам предвид само пътуванията, но и всички допълнителни неща, които правим. Четвъртъците могат да са много дълги, особено, ако имаме ангажименти извън пистата. Сумарно на година се губи един месец само за маркетинг. Отделно е работата в симулатора и други. В дадени моменти усещам, че това вече не ми доставя удоволствие", сподели Верстапен, който има договор с Ред Бул до края на 2028 година.

Верстапен няма спирка, триумфира и на легендарната писта "Спа" в Белгия

Верстапен няма спирка, триумфира и на легендарната писта "Спа" в Белгия

Втори завърши съотборникът му Серхио Перес