Люис Хамилтън призова за сурови наказания за отборите, които не спазват стриктно тавана на бюджетите във Формула 1. Той направи това в отговор на слуховете, че някои си позволяват да харчат повече от разрешеното.

Международната автомобилна федерация (ФИА) ще публикува в понеделник финансовите резултати за миналия сезон. Ден по-рано пък Макс Ферстапен може да защити титлата си.

Според информации в медиите, наказанията могат да бъдат различни според провиненията. Някои ще получават глоби, други ще губят точки, а трети могат дори да бъдат изхвърлени от най-престижния автомобилен шампионат.

"Важно е да бъдат публикувани финансовите резултати от миналата година. Трябва да има яснота по този въпрос. Ще бъде изключително лошо за Формула 1, ако има нарушения на правилата и не сме видели наказания. Не знам дали е така, затова ще чакам като вас", заяви Хамилтън пред медиите преди Гран при на Япония.

Таванът на заплатите през миналата година бе 145 милиона щатски долара. Той бе свален на 140 милиона за тази година и ще бъде 135 милиона през 2023.

Бърни Екълстоун ще се изправи пред Темида след една година

Бърни Екълстоун ще се изправи пред Темида след една година

91-годишният бизнесмен се яви на изслушване пред съда Саутуорк в Лондон