Селекционерът на националния отбор на Нидерландия по футбол Луис ван Гаал заяви, че предстоящият сблъсък със съседите от Белгия ще бъде повече от подготовка за Световното първенство в Катар. Той ще изпробва нов тактически вариант за тима си в Брюксел.

"Белгия е втора в световната ранглиста, а ние сме десети. Следователно ще играем срещу по-силен отбор с много високо ниво", каза Ван Гаал на пресконференцията си.

"Винаги играем, за да спечелим, но този мач ще ни послужи главно като подготовка за Световното първенство. Всичко се прави с тази цел", призна треньорът.

Нидерландия победи Дания и завърши наравно с Германия през март.

"Тренирахме, за да пресираме по различен начин. Белгия играе различно от Дания и Германия и изисква различен тактически подход", смята той.

Яп Стам предупреди Тен Хаг: Футболът в Англия и Нидерландия е като да си в различен свят

Яп Стам предупреди Тен Хаг: Футболът в Англия и Нидерландия е като да си в различен свят

"По-добрият отбор ще спечели, но е задължително това да е тимът с по-добрите играчи. Затова и извиках по-голяма група от футболисти в края на сезона. Да видим различни играчи и да преценим дали те имат място в състава ни за Световното първенство. Подборът за Катар ще бъде на базата на качество, но и на манталитет", добави специалистът.

Мемфис Депай и Върджил ван Дайк изразиха изненадата си през седмицата, че Жоржиньо Вайналдум е извън състава пет месеца преди Световното първенство. Халфът не игра редовно за Пари Сен Жермен през сезона.

"Ако Жоржиньо се върне към старата си форма, определено ще е с нас. Всеки има право на собствено мнение, но не мисля, че Мемфис е назначен за треньор, за да прави избор", аргументира се Ван Гаал.