Погребението на футболната легенда Пеле е било забавено с ден заради церемонията по встъпване в длъжност на новия бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва.

Това стана ясно след признание на близки на Краля на футбола пред местни медии. Те искали церемонията по встъпването му в длъжност, която се проведе вчера и тази по сбогуването с Пеле да не се засичат.

Очаква се новият държавен глава на Бразилия и куп важни гости от чужбина да присъстват на събитието, което ще продължи 24 часа.

Зума си спомни за среща с Пеле

Зума си спомни за среща с Пеле

"Отидохме целия отбор с треньорите"

Футболната легенда почина на 29 декември, а сбогуването с Краля на футбола ще започне днес - 10:00 часа местно време (15:00 часа българско).

Церемонията ще бъде открита за всички, но на желаещите да се простят с Пеле няма да бъде разрешено да доближават ковчега.

След това по улиците на Сао Пауло ще тръгне шествие с тялото на Краля на футбола, която ще се насочи към мемориала "Вселенски некропол", където ще е и самото погребение. То ще премине през квартала, където живее 100-годишната майка на Краля.

Церемонията ще бъде открита само за семейството и най-близките му приятели. Бразилия официално обяви 3-дневен траур за Пеле, който започва на 1 януари.

Франц Бекенбауер няма да присъства на погребението на Пеле

Франц Бекенбауер няма да присъства на погребението на Пеле

Здравето ми не ми позволява такъв дълъг полет, споделя той