Президентът на ФИФА - Джани Инфантино e водил разговори със създателите на турнира Суперлига. Това съобщава авторитетното издание "Ню Йорк Таймс".

Планираният проект, който 12-те европейски гранда обявиха през април, се разпадна два дни по-късно, след вълна от недоволство и протести.

Въпреки привидната изненада на ФИФА от създаването на турнира и официалната позиция против неготово съществуване, Инфантино е имал информация, тъй като е говорил със създателите относно възможността световната футболна централа да подкрепи Суперлигата. Зад кулисите той се надявал на различно разпределение на парите в световния футбол с по-голямо участие на ФИФА и намаляване на влиянието на УЕФА.

Американското издание твърди, че създателите на Суперлигата са останали шокирани от официалната позиция на световната централа, тъй като очаквали подкрепа от там. Натискът от страна на президента на УЕФА Александър Чеферин и други организации накарали Инфантино да се дистанцира от проекта.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас открито сподели съмненията си, че Инфантино стои зад провалилия се проект.

"Той стои зад Суперлигата и аз вече му го казах лично. Казвал съм го и преди, ще го кажа отново. Зад всичко това стои президентът на ФИФА Джани Инфантино", каза Тебас.

Ултиматум за Ювентус - Серия А или Суперлигата

Ултиматум за Ювентус - Серия А или Суперлигата

"Старата госпожа" изправена пред избор