Голям скандал, който може да прерасне в политически, избухна покрай контролата на следващия ни съперник в евроквалификациите Унгария след контролата на "маджарите" с Естония, спечелена с 1:0.

Стана ясно, че УЕФА е разрешила на унгарците да показват на мачовете си символика и карта на т.нар. "Велика Унгария", която била изобразена на знаме, поставено на видно място.

Унгария загря за България с измъчена победа над Естония

Унгария загря за България с измъчена победа над Естония

40 000 в Будапеща подкрепят маджарите в контрола

На въпросната карта територията на Унгария включва земи на почти всички съседна държави - голяма част от Хърватия, Словения, Австрия, Словакия, Румъния, Сърбия и дори Украйна.

Най-остро реагираха от Румъния, като поискаха обяснение от УЕФА защо е разрешила показването на спорните символи. От европейската футболна централа изпратиха официално писмо до унгарската федерация с предупреждение, че ще последва наказание, ако този флаг бъде показван на мачовете на националния отбор.

Въпреки това въпросното знаме се появи на трибуните на "Пушкаш Арена" в мача с Естония зад една от вратите. Румънските медии тиражираха кадри и сега се очаква реакцията на УЕФА. България играе с Унгария в понеделник.