Борещият се за оцеляването си в английската Премиър лийг отбор на Уотфорд предложи на властите да предостави стадиона си и всички други помощни съоръжения на Националната здравна система в борбата с коронавируса SARS-CoV-2. Заради пандемията футболните мачове в Англия бяха спрени и в момента стадионите пустеят в очакване на подновяването на шампионата.

Без ФА Къп в Англия през следващия сезон?

Без ФА Къп в Англия през следващия сезон?

Това твърди таблоидът "Sun"

"Нуждаем се от това да забравим футбола и да се концентрираме върху това да помогнем максимално на Националната здравна система и в частност на Градската болница в Уотфорд", написаха на официалната си страница "стършелите".

"Това, че нашият футболен клуб се намира непосредствено до болницата ни поставя в отлична позиция да помогнем и ние искаме да подпомогнем по най-добрия начин здравните работници и техните семейства", каза президентът на клуба Скот Дюксбъри. "Посланието на правителството беше ясно: "Направете всичко възможно" и ние на "Викъридж Роуд" сме решени да "направим всичко възможно" в тези времена, в които здравната система се нуждае най-много от помощта ни", добави Дюксбъри.