Ливърпул ще организира акция по събиране средства днес на "Анфийлд" в мача от Висшщата лига срнещу Уест Хям в помощ на привърженика на отбора Майкъл Шийлдс, съобщава "Дейли мирър".

"Атмосферата на финала за Купата на английската асоциация през май между Уест Хям и Ливърпул бе една от най-приятелските от години насам. Ще бъде прекрасно тази духовна щедрост да продължи и днес на стадион "Анфийлд", когато феновете бъдат помолени да помогнат на невинен футболен фен да се върне у дома след 15-месечен кошмар в българска затворническа килия", пише "Мирър".

"Майкъл Шийлдс, осъден от правосъдната система на страна от Третия свят, защото е английски фен, който просто отговаря на описането на хулиган, ударил с тухла местен човек, получи позволение да се върне в британски затвор, но само ако бъдат събрани 90 хиляди лири за удоволствие на българските власти. Неговото семейство натрупа дългове, за да събере депозита от 26 000 паунда, но ако не продължат с месечните вноски от 8 000, докато той излежава 10-месечната си присъда в британския затвор, Майкъл ще бъде върнат обратно в България", допълна изданието в старията си.

От "Дейли Мирър" намопнят, че друг запалянко е признал за е извършването на криминалната проява.

"Макар и друг човек да призна, че е извършил престъпление, няма доказателства срещу него и висши британски детективи дадоха отдушник на техния гняв срещу така нареченото "дело", а министър-председателят и висш духовник подкрепиха кампанията за освобождаването на Майкъл. Ако сте на "Анфийлд" днес бъдете щедър. Ако не сте, можете да направите вноска във всеки клон на банка Лойдс. И помнете, ако вие или вашият син някога сте пътували с отбора в чужбина, то спокойно вашето семейство би могло да се озове в тази ситуация, не семейство Шийлдс, което преживява този несправедлив кошмар", пише "Дейли Мирър".