Финалът за Купата на Англия е планиран да се играе на 8 август. Според "Дейли Мейл" датите, които са обсъждани, са две - 5 и 8 август, но е възможно на първата от тях да се доиграят последните мачове от сезона в Премиър лийг, така че е по-вероятно финалът да се проведе през уикенда на същата седмица.

В Англия са обсъждали вариант мачовете от Премиър лийг да се играят в Австралия

В Англия са обсъждали вариант мачовете от Премиър лийг да се играят в Австралия

На Зеления континент вече е напълно безопасно

Футболната асоциация държи турнирът да завърши, защото и без това загубите за организацията, ръководеща английския футбол, вече са големи. Наскоро изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам заяви, че загубите надхвърлят 100 милиона паунда заради несъстоялите се срещи на английския национален отбор, както и мачовете от ФА Къп, които се играят на "Уембли", плюс други събития, които е трябвало да се проведат на националния стадион.

Ръководствата на Премиър лийг и ФА вече са се разбрали да си съдействат взаимно, за да може сезонът в двете надпревари да завърши нормално.

До края на турнира за ФА Къп трябва да се изиграят седем мача, като най-вероятно всички те ще се проведат на "Уембли". Четвъртфиналите са: Лестър-Челси, Нюкасъл - Манчестър Сити, Шефилд Юнайтед - Арсенал и Норич - Манчестър Юнайтед.