Ръководството на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) изказа благодарности към феновете и полиция след финалния двубой от турнира за Купата на България между Левски и ЦСКА.

"Финалът за SESAME Купа на България между отборите на ПФК ЦСКА София и ПФК Левски се превърна в истински празник за любителите на футбола в България. Пълният стадион "Васил Левски", страхотната атмосфера и футболната битка белязаха така чакания толкова дълго време директен мач за трофей между тези два тима.

В неделния следобед на 15 май станахме свидетели на мач, който показва, че футболът наистина е велика игра и социален феномен. Българската професионална футболна лига честити трофея на ПФК Левски, тимът ще има възможност да се изправи срещу ПФК Лудогорец в мач за Суперкупата на България", написаха от БПФЛ.

Радостин Василев: Честита купа на Левски, по-добрият отбор спечели днес

Радостин Василев: Честита купа на Левски, по-добрият отбор спечели днес

Надявам се да съм им на кадем, споделя спортният министър

"Българската професионална футболна лига изказва своите благодарности на двата клуба финалисти, организираните фенклубове, както и на футболните агитки, които демонстрираха съпричастност и поведение, което помогна мачът да премине без сериозни инциденти и с минимални щети на стадиона, въпреки множеството хора изпълнили трибуните.

Също така изразяваме специални благодарности на ръководството на СДВР и ангажираните с провеждането на финала полицейски служители, които направиха всичко възможно да бъде предотвратено прекомерно напрежение между феновете на двата отбора. Професионализмът на служителите на МВР, демонстрираните от тях разум и опит за справяне в трудни ситуации, запазиха здравето иусмивките на хиляди хора, довели децата си на стадиона, за да станат част от спортно събитие за историята!

Сигурни сме, че подобни футболни сблъсъци, пред пълни трибуни, ще стават все по-често явление в българския футбол, защото футболът е за хората, а те обичат да подкрепят отборите си на стадиона", заявиха от БПФЛ.

12-годишно дете е в болница след големия финал

12-годишно дете е в болница след големия финал

Било е ударено от сигнална ракета