Александър Томов твърди, че 8 милиона лева са били достатъчни ЦСКА да не фалира. Бившият президент на клуба напуснал "Армията" под сериозен политически начин, твърди самият той. Томов изрази съмнения, че може би не е било позволено на Гриша Ганчев да оздрави дружеството. През 2008-а година пък, Сергей Станишев искал да махне Александър Томов от ЦСКА. Пак по думите на бившия бос на "армейците".

"ЦСКА е фалирал през 2015-а година предумишлено, категорично! Съдя лицата Манджуков, Инджов и Милко Георгиев. Такива предумишлени фалити не трябва да се правят! ЦСКА загуби от това, публиката загуби, държавата загуби.

Оставих ЦСКА, но нямах избор предвид тежката политическа атака към мен. В течение на два месеца бе натиснат моят бизнес, бяха отказани да ни се дадат имотите. Викнаха моя азиатски партньор и му казаха: "Няма да работиш с него". Това е финансов натиск!

Снимка 317370

Източник: LAP.bg

Манджуков е човек с пари, декларира ми приятелство. До края на март, тогава ми казаха, че нямат нужда от мен. Те поеха отговорност на публична пресконференция! Голямата драма дойде, когато те разпуснаха отбора. Фалираха клуба!

Феновете сочат мен заради незнание и пропаганда. Онези след нас взеха отбора не с цел да го развият. Имаха нареждане от високо политическо ниво, не ме питайте повече. Гриша Ганчев през март ми каза, че е преценил, че не може да се справи. Това беше през март. Във футбола само сме давали, това може да се провери.

Защо Левски имаше по-големи дългове няколко пъти, но не беше фалиран? Защо?

Снимка 317372

Източник: LAP.bg

Гриша Ганчев е дошъл, след като клубът беше фалиран. А защо не тръгна по пътя на оздравянето, го питайте него. Това е грешка! Може да не му е било разрешено! Сега ЦСКА щеше да играе в Лига Европа. Феновете бяха излъгани. При титлата през 2008 година всичко тръгна от кабинета на Сергей Станишев. Получихме поздравителни телеграми тогава за 60-годишнината на клуба от Георги Първанов, от Бойко Борисов, но не и от Станишев. Всичко е до контрола върху фенските маси. На ниво политика винаги ЦСКА и Левски са били обект на голямо задкулисие.

Правителствата се сменят, задкулисните играчи остават едни и същи. В онзи май през 2008-а година президентът на Левски посещава 12 пъти Станишев, а Станишев прати незаконно ДАНС в ЦСКА. Истината е, че Станишев искаше да ме махне от ЦСКА.

Щом има два ЦСКА, това показва, че ЦСКА не може да бъде убит. Злото с ЦСКА обаче е допуснато. С нашия отбор щяхме да сме шампиони! А те пробиха отбора", каза Томов пред "Спортал".

Александър Томов за ЦСКА, "измамите" и "циганския" бизнес

Александър Томов за ЦСКА, "измамите" и "циганския" бизнес

"Ако УЕФА признае клуба на "Армията", това е решението"